Rechinii sunt atraşi de parfum. Autorităţile egiptene: Evitaţi cosmeticele înainte să intraţi în apă!

Protecţia rechinilor: Decizie istorică la un summit privind speciile ameninţate cu dispariţia / Foto: Unsplash
Protecţia rechinilor: Decizie istorică la un summit privind speciile ameninţate cu dispariţia / Foto: Unsplash

Se crede că parfumul intens din produsele cosmetice şi de îngrijire atrage rechinii. Plajele din Egipt se redeschid, iar autoritățile vin cu noi sfaturi pentru turiști după ce două femei au fost ucise de rechini. Conform acestora, n-ar trebui să ne dăm cu parfum înainte să intrăm în mare.

Publicitate

Plajele din Egipt au anunțat că iau măsuri pentru a proteja turiștii, după ce o româncă și o austriacă au fost ucise de un rechin pe coasta Mării Roșii. În urma atacurilor de rechini, multi turiști se tem acum să meargă în vacanță în stațiunea Hurghada, din Egipt. Atacurile de rechini au determinat autoritățile egiptene să închidă o portiune de coastă a Mării Roșii și au interzis activitățile acvatice, cum ar fi scufundări, snorkelling sau windsurfing. Potrivit Middle East Eye, oficialii au transmis o serie de măsuri pentru a proteja turiștii din oraș, inclusiv distribuirea de îndrumări scrise despre lucrurile pe care înotătorii și scafandrii nu ar trebui să le facă în timp ce se află în mare, pentru a evita provocarea atacurilor rechinilor. Autoritățile îi sfătuiesc pe turiști să nu arunce mâncare în apă sau să poarte parfumuri în timp ce înoată. Măsurile au inclus și închiderea timp de 3 zile a plajei unde au avut loc atacurile.

Scafandrii cercetează zona

Atacul rechinului asupra celor două femei a avut consecințe imediate. Guvernatorul Mării Roșii a emis un ordin de suspendare, pentru trei zile, a tuturor activităților de pe plaja din Sahl Hasheesh și a dispus căutări intensive pentru a identifica și elimina rechinul ucigaș. În larg au fost trimise echipaje cu camere de interceptare, dispozitive care transmit vibratii în apă și chiar elicoptere care survolează zona. 

Ministerul Mediului a format o comisie care să investigheze incidentele. Comitetul va face un studiu știintific al circumstantelor celor două atacuri. Ministerul a spus într-un comunicat că membrii comitetului vor încerca să găsească motivele precise ale comportamentului rechinului care a comis atacurile. Între timp, au apărut rapoarte conform cărora salvamarii egipteni au fost avertizați că rechinii se află în apă lângă Sahl Hasheesh, cu doar câteva minute înainte ca turista din Austria să fie atacată de rechin. „Acesta este un fenomen nou, care impune ca autoritățile să ia măsuri pentru protejarea turiștilor”, a declarat Ahmed Idriss, membru al Comisiei pentru Turism și Aviație Civilă din Camera Reprezentanților (camera inferioară a parlamentului).

Deşi atacurile sunt rare, se cere precauţie

Sharm el-Sheikh și Hurghada sunt cele mai vizitate statiuni din Marea Rosie din Egipt. Cele două atrag milioane de turiști și iubitori de înot și scufundări din întreaga lume. Apele celor două stațiuni găzduiesc sute de specii de pești exotici și corali spectaculoși. Oficialul orașului Hurghada a spus că atacurile cu rechini sunt rare în orașul stațiune. „Cu toate acestea, nimeni nu poate prezice comportamentul peștilor în același timp”, a spus oficialul, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel