Vameșii au avut un șoc atunci când au verificat bagajul unui pasager. Acesta avea în valiză un cap de rechin.
Descoperire șocantă pe Aeroportul Falcone-Borsellino din Palermo, Sicilia. vameșii au găsit în valiza unui bărbat care se întorcea de pe insula São Vicente din Capul Verde un cap de rechin.
Acesta a fost oprit în vamă pentru verificări. În timp îi era controlat bagajul, oficialii Agenției Vămilor și Monopolurilor au găsit scheletul unui cap de rechin rar.
"Bărbatul a aterizat cu un bagaj în care s-a găsit un maxilar și o mandibulă de rechin din specia Mako, nume științific "Isurus Oxyrinxhus", recunoscut ca specie protejată de Convenția de la Washington", au explicat reprezentanții Agenției Vămilor și Monopolurilor, scrie Today.
Pasagerul s-a ales cu o amendă de 5.000 de euro. Capul de rechin a fost confiscat, întrucât pasagerul nu avea certificările necesare.
Bagajul de cală este destul de permisiv, atâta timp cât ții cont de dimensiuni. Însă, sunt anumite lucruri pe care nu ai voie să le iei cu tine, din motive de siguranță. Acestea sunt:
1. Explozibili și substanțe inflamabile: butelii de camping și canistre de gaz, grenade, mine, detonatoare, dinamită sau artificii, printre altele.
2. Substanțe chimice: spray-uri paralizante, substanțe chimice, spray cu gaz comprimat, otravă.
3. Jucării care imită armele: Umbrelă care nu se strânge sau are mâner de tip baston
Având în vedere că bagajul de cală nu se transportă în habitaclul avionului, poți să iei aproape orice cu tine, atâta timp cât ții cont de dimensiuni și dacă ai documentele necesare pentru anumite lucruri în cazul cărora pot fi cerute acte doveditoare.
Mako este numit și rechinul mackerel și este considerat cel mai rapid rechin din lume. Acesta are lungimea corpului de până la 4,3 metri și poate atinge o greutate de până la 600 de kilograme. Femela este în general mai mare decât masculul. Are capul lung, de formă conică, botul ascuțit, iar dinții mari, ascuțiți și fără zimți.
Bestia Mako trăiește în toate apele temperate și tropicale, mai ales în vestul Oceanului Atlantic și Indo-Pacific, în Strâmtoarea Gibraltar, Insulele Aleutine, Hawaii, la adâncimi de cel mult 500 m.
Se știe că mănâncă în principal pești osoși și calmari, dar mănâncă și alți rechini, mici mamifere marine, țestoase marine și chiar materie organică moartă. Makos shortfin se află în vârful rețelei trofice pelagice, iar adulții nu au prădători naturali cunoscuți. Puii sunt probabil mâncați de alți rechini și poate de adulții canibali. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu