EXCLUSIV  Reciclarea în România. Daniel Zamfir, informație în premieră! „Am rămas surprinși“ / video

Foto: Captură foto DCNews
Foto: Captură foto DCNews

Daniel Zamfir, senator din partea Partidului Social Democrat, a vorbit despre reciclare și reintroducerea pe piață a aparatelor electrocasnice defecte.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a vorbit, în cadrul dezbaterii „Upgrade România - Cum creştem investiţiile verzi în economie“, despre compania Green Group care strânge PET-uri pentru a le recicla și despre perspectivele privitoare la reintroducerea pe piață a aparatelor electrocasnice defecte.

„Este în premieră ce vă spun acum! Am constatat ceva la cel mai mare reciclator de PET-uri din România și cel mai mare din Europa, Green Group de la Buzău, o companie extraordinară care nu poate să adune atâtea PET-uri de câte ar avea nevoie ca să recicleze. Noi am rămas surprinși să auzim că au importat PET-uri din Costa Rica pentru a recicla, pentru că în România nu a reușit să colecteze atâtea.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Cum se face reducerea poluării în construcții. Teodora Dănilă (Head of ESG & Investor Relations Impact Developer & Contractor): Am setat un target! / video

Acolo am mai constatat un lucru. Sunt extrem de multe de echipamente electrice și electronice care trebuie reciclate. Practic trebuie dezmembrate. O mare parte dintre ele sunt funcționale (...). Peste 500 de tone sunt funcționale și pot fi reintroduse în circuitul economic. Ne-am gândit că putem reînvia practic acel sistem care era pe vremuri, când erau cooperativele. Acum, omul nu se mai duce să repare aparatul, că nu ai unde să-l repare. Am zis să dezvoltăm o industrie de reparații a acestor produse, care pot fi reintroduse în circuitul economic. Pot fi reintroduse chiar într-o economie socială, unde case de bătrâni, cămine de copii, spitale, ar avea nevoie de ele și ar putea fi folosite.

Cu ocazia asta rezolvăm 2 lucruri. Pe de o parte le introducem la un preț mult mai mic, iar pe de altă pate reînviem această industrie de reparații care înseamnă un plus pentru economie“, a punctat Daniel Zamfir, senator PSD, la dezbaterea „Upgrade România - Cum creştem investiţiile verzi în economie“.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Economia circulară, reduceri de până la 90% la energie. Daniel Zamfir (PSD) a spus cum putem opri risipa / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel