Reclame pro-Israel în jocurile video ale copiilor. Investigație Reuters: Sunt prezentate multe imagini grafice

Foto: Karolina Grabowska/ Pexels
Foto: Karolina Grabowska/ Pexels

O investigație Reuters dezvăluie că reclame grafice cu explozii și mesaje amenințătoare apar inclusiv în jocurile video destinate copiilor.

Maria Julia Cassis se pregătea să ia masa în locuința sa din nordul Londrei când fiul ei, în vârstă de 6 ani, a intrat în sufragerie cu fața palidă.

Jocul de puzzle de pe telefonul Android al copilului său fusese întrerupt de un videoclip care prezenta militanți Hamas, familii israeliene înspăimântate și imagini grafice. Pe un ecran negru, un mesaj din partea Ministerului Afacerilor Externe al Israelului i-a spus elevului de clasa întâi: "Ne vom asigura că cei care ne rănesc vor plăti un preț greu!"

Cassis, o barista braziliană în vârstă de 28 de ani, a declarat că acea reclamă l-a șocat pe fiul, iar cei doi au șters rapid jocul.

"El a fost șocat", a spus ea într-un interviu telefonic săptămâna trecută. "Practic a spus: 'Ce caută acest anunț blestemat în jocul meu?'"

Reuters nu a putut stabili cum a ajuns reclama în jocul video al fiului ei, dar nu este singurul caz de acest fel. Agenția de știri a documentat cel puțin cinci alte cazuri, doar în Europa, în care același videoclip pro-Israel, care conținea imagini cu atacuri cu rachete, o explozie violentă și bărbați mascați, a fost arătat mai multor copii.

Cel puțin într-un caz, reclamele au fost difuzate în jocul popular "Angry Birds", creat de dezvoltatorul Rovio, deținut de SEGA, unde majoritatea covârșitoare a utilizatorilor sunt minori.

Rovio a confirmat că "aceste reclame cu conținut deranjant au ajuns din greșeală în jocurile noastre" și acum sunt blocate manual pentru a nu mai apărea în continuare. Purtătoarea de cuvânt Lotta Backlund nu a furnizat detalii suplimentare.

David Saranga, șeful digital al Ministerului Afacerilor Externe al Israelului, a confirmat că videoclipul era un anunț promovat chiar de guvern, dar a spus că "nu are nicio idee" cum a ajuns în diferite jocuri.

El a menționat că înregistrările făceau parte dintr-o campanie mai amplă de advocacy a Ministerului Afacerilor Externe al Israelului, care a cheltuit 1,5 milioane de dolari pentru anunțuri online după atacul Hamas din 7 octombrie asupra civililor din sudul Israelului. El a declarat că oficialii au instruit în mod specific agențiile de publicitate "să blocheze reclamele pentru persoanele sub 18 ani".

Saranga a apărat caracterul grafic al campaniei din reclame.

"Vrem ca lumea să înțeleagă ceea ce s-a întâmplat aici în Israel", a spus el. "Este un masacru."

Reuters a contactat 43 de firme de publicitate enumerate de Rovio pe site-ul său ca "parteneri de date terți" pentru a încerca să afle cine a plasat reclama în jocuri.

Dintre acești parteneri, 12 au răspuns, inclusiv Amazon, Index Exchange și Pinterest, și au declarat că nu sunt responsabili pentru apariția reclamei în Angry Birds.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel