Recomandări pentru cetățeni, în contextul avertizării de vreme rea / A fost activat CNCCI

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Autoritățile au venit cu mai multe recomandări pentru cetățeni, în contextul codurilor de vreme rea instituite în România.

CITEȘTE ȘI                 -              COD ROSU  ANM, cod roșu de ploi abundente în Galați. Prognoza actualizată cu zonele din România lovite de ciclonul Ashley

Începând cu această dimineață, în contextul avertizărilor meteorologice și hidrologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, de cod galben și portocaliu, pentru prevenirea apariției unor efecte negative sau diminuării intensității acestora, au fost luate următoarele măsuri:

- activarea Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, precum și a Centrelor Județene de Coodonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), pentru monitorizarea atentă și permanentă a situației din teren și intervenția rapidă în caz de necesitate;

- creșterea capacității operaționale la toate inspectoratele județene pentru situații de urgență aflate sub cod portocaliu;

- verificarea permanentă a amenajărilor hidrologice și a zonelor cu risc din albiile râurilor;

- asigurarea serviciului de permanență la nivelul tuturor autorităților administrației publice locale;

- dislocarea unor echipaje de intervenție în zonele de risc, precum și prealertarea echipajelor aeriene.

Astfel, autoritățile continuă să monitorizeze îndeaproape evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice, urmând ca măsurile luate să fie adaptate în funcție de evoluția situației din teren. 

- Îndrumăm cetățenii ca în cazul creșterii debitelor pe râuri sau pârâuri să nu traverseze cursurile de apă și să se mențină la distanță de maluri. Locuitorii din zonele vizate trebuie să ia măsuri preventive, cum ar fi curățarea șanțurilor și a rigolelor pentru a facilita scurgerea apelor pluviale.

- În cazul vântului puternic, să evite trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare sau elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate.
 
- Conducătorilor auto le recomandăm să evite deplasările în zonele afectate de inundații sau vizate de avertizări meteo și să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenționează să plece la drum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel