Recompensă Muzeul Gardner. Câteva ore până la expirarea recompensei de 10 milioane de dolari

Mai sunt doar câteva ore până când poate fi încasată recompensa în valoare de 10 milioane de dolari promisă persoanei care va ajuta Muzeul Gardner din Boston să recupereze mai multe picturi semnate de maeştri olandezi şi francezi, furate în urmă cu aproape 30 de ani, însă şansele sunt foarte mici, relatează vineri AFP.

De douăzeci şi şapte de ani reprezentanţii muzeului speră să recupereze cele 13 lucrări furate în noaptea de 18 martie 1990 de doi hoţi îmbrăcaţi în poliţişti care au pătruns în instituţie şi au imobilizat personalul de securitate.

Printre cele 13 lucrări se numără opere de Rembrandt, Vermeer, Manet şi Degas. Valoarea lor, estimată la peste 500 de milioane de dolari, face ca acest eveniment să fie considerat cel mai mare furt de artă din istoria SUA, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor muzeului.

O recompensă de un milion de dolari a fost rapid oferită după furt în schimbul informaţiilor utile pentru recuperarea operelor de artă. Fără succes, însă.

În 1997, Muzeul Isabella Stewart Gardner, numit după fondatoarea sa, a ridicat recompensa la cinci milioane de dolari, dar indiciile obţinute nu au fost convingătoare.

La începutul acestui an, recompensa pentru recuperarea picturilor a fost dublată la zece milioane de dolari şi urmează să expire la 31 decembrie. "Ne dorim picturile înapoi şi vrem să trimitem un mesaj puternic că suntem hotărâţi", a precizat la acea vreme o purtătoare de cuvânt a muzeului pentru DPA. Termenul limită pentru plata recompensei trimite un semnal că există "o urgenţă" în recuperarea operelor de artă furate, a adăugat aceasta.

În 2013, FBI a anunţat că a identificat hoţii, membrii ai unei grupări criminale din nord-estul Statelor Unite. Singura problemă a fost că faptele au fost prescrise din 1995, iar suspecţii nu puteau fi anchetaţi deoarece aceştia se pare că nu se mai aflau în posesia operelor.

Cu doar câteva ore înainte de 2018, Anthony Amore, responsabil cu securitatea muzeului, a declarat pentru AFP că se aşteaptă ca picturile să fie recuperate. Este greu să fii încrezător. Sunt plin de speranţă, a mărturisit bărbatul care a lucrat anterior pentru agenţia guvernamentală Homeland Security şi îşi compară activitatea prezentă cu cea a unui detectiv particular. 100% din atenţia noastră este îndreptată către pistele pe care le-am primit, a adăugat acesta, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel