Recompense vaccinare. Octavian Jurma: Poate intra un pic în ridicol. Se poate întoarce împotriva noastră

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Cercetătorul Octavian Jurma a comentat decizia autorităților de a introduce, acum, recompensele pentru cei care decid să se vaccineze.

"Eu am cerut, încă din aprilie, aceste recompense pentru cei care se vaccinează, când ar fi venit firesc, într-un context în care oamenii făceau un efort de deplasare. Exact cum plătim medicii să facă un efort să se vaccineze, putem să îi răsplătim şi pe cei care se vaccinează pentru că şi ei fac un efort. Acum, poate intra un pic în ridicol şi, mai mult, anunţându-se acum că în octombrie se vor introduce premii, bonificaţii, există riscul ca oamenii să aștepte până în octombrie să se vaccineze. Se poate întoarce un pic împotriva noastră.

Eu sunt pentru orice măsură care stimulează vaccinarea, dar avem o urgenţă mult mai mare, faptul că deja suntem în val. Octombrie mă aştept să fie, în cel mai fericit caz, vârful valului patru, dacă nu, într-adevăr, vaccinarea în val îşi vede efectele de la patru săptămâni încolo... Ca vaccinarea să îşi facă văzută influența în val, ar trebui să vaccinăm acum. Categoria care poate fi vaccinată este categoria elevilor. Din punctul meu de vedere, acolo ar trebui să ne focalizăm toate eforturile de comunicare, materiale. Să deschidem şcolile în siguranţă mi se pare o prioritate", a declarat cercetătorul Octavian Jurma, la Antena 3.

"În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă - a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat Mihăilă, care a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare care are loc la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Bonurile ar urma să fie distribuite prin DSP, direct către centrele de vaccinare. Cei care se vor vaccina ar putea să le primească din octombrie.

Vezi și: Pfizer - BioNTech, PRIMUL vaccin COVID aprobat de FDA. A trecut cele mai STRICTE teste

EMA, decizie privind a treia doză de vaccin împotriva Covid-19

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel