Un bărbat a muncit peste 80 de ani la aceeaşi companie, stabilind un record mondial în acest sens.
Un bărbat în vârstă de 100 de ani din oraşul brazilian Brusque a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru cea mai lungă activitate desfăşurată în cadrul aceleaşi companii: 84 de ani, relatează joi Reuters.
În pofida realizării sale extraordinare, sfatul lui Walter Orthmann pentru cei care doresc o viaţă profesională îndelungată şi împlinită este unul extrem de obişnuit: fă ceea ce îţi place şi stai departe de junk food.
"Trebuie să-ţi placă să munceşti. Am început să lucrez cu această dorinţă şi spirit de luptă", a declarat el într-un interviu.
"Nu poţi să faci orice meserie doar ca să spui că lucrezi. Nu funcţionează. Nu vei putea suporta asta", a mai spus el.
Potrivit presei locale, Orthmann a început să lucreze într-o fabrică de ţesături, în prezent cunoscută sub numele de RenauxView. La scurt timp după aceea, el a ocupat un loc în administraţia companiei şi în cele din urmă a devenit manager de vânzări.
Pentru a se menţine în formă, el face zilnic exerciţii de întindere şi îşi urmează cu stricteţe dieta.
"Chiar evit sarea şi zahărul", a afirmat el. "Evit lucrurile care sunt dăunătoare pentru intestine. Evit Cola şi alte sucuri. Consum doar alimente care sunt bune pentru organism. Asta îţi ajută cu adevărat corpul să fie tot timpul puternic", a mai spus Walter Orthmann, citat de Agerpres.
Testele arată că femeia a fost infectată cu două variante diferite - Delta la sfârșitul lunii decembrie și apoi Omicron în ianuarie.
Acest lucru arată că, indiferent dacă ați avut Covid înainte, puteți fi încă infectat din nou chiar dacă sunteți complet vaccinat, spun cercetătorii.
Reinfectările din Marea Britanie necesită 90 de zile între testele pozitive.
Pe baza acestei definiții, oficialii din domeniul sănătății spun că aproape 900.000 de persoane au fost potențial infectate de două ori cu Covid până la începutul lunii aprilie.
Este dificil de stabilit un număr exact, deoarece numai secvențierea întregului genom poate confirma că infecțiile sunt cauzate de diferite tulpini și foarte puține teste pozitive trec prin acest proces.
Femeia nu a dezvoltat niciun simptom după primul test PCR pozitiv, dar la mai puțin de trei săptămâni mai târziu a început să tușească și să facă febră, fapt care a determinat-o să facă un alt test.
Când testele au fost analizate în continuare, au arătat că pacientul a fost infectat cu două tulpini diferite de coronavirus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci