Record de temperatură pentru luna iulie, în Europa: 48,2 grade Celsius în Sardinia

Record de temperatură pentru luna iulie, în Europa: 48,2 grade Celsius în Sardinia
Record de temperatură pentru luna iulie, în Europa: 48,2 grade Celsius în Sardinia

Sudul Europei se confruntă cu un val de căldură sever. În centrul și sudul Italiei au fost temperaturi record, iar în Sardinia, în municipiile Jerzu și Lotzorai, termometrele au indicat până la 48,2 grade Celsius, ceea ce reprezintă un record european pentru luna iulie. Temperaturi record sunt raportate din Grecia, Spania și Italia.

 

În urmă cu câteva zile, meteorologii au estimat că temperaturile în zona Siciliei și Sardiniei ar putea atinge un record de 48 de grade Celsius. În municipiile Jerzu și Lotzorai de pe insula Sardinia, termometrele au arătat 48,2 grade Celsius, ceea ce reprezintă recordul european de temperatură pentru luna iulie.

Un record a fost înregistrat și la Palermo, Sicilia, cu peste 2 grade Celsius. În august 1999, au fost 44,8 grade Celsius, iar ieri au fost 47 de grade Celsius, relatează slovenia.postsen.com.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură ar trebui să se reducă treptat începând de joi, iar temperatura va scădea ușor. Valul de căldură va fi restrâns în partea de sud-est a Europei până joi, dar temperaturile maxime vor fi în continuare cu mult peste 35 de grade Celsius.

În Grecia, unde incendiile de vegetație fac ravagii zilele acestea în insulele Rodos, Corfu și Eubeea, s-a înregistrat cel mai de durată val de căldură din istoria țării, respectiv 11 zile și, potrivit estimărilor meteorologilor, ar trebui să dureze 17 zile.

În Grecia, un val de căldură este definit ca o perioadă în care temperatura atinge sau depășește 39 de grade Celsius. În acest weekend sunt așteptate temperaturi de până la 45 de grade Celsius. Valul de căldură record înregistrat în Grecia a fost în 1987, când a durat 11 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel