RECORD pentru Iepurașul de PAȘTI în "vremuri mai CIUDATE". Zeci de mii de scrisori primite

Foto: (c) www.moz.de
Foto: (c) www.moz.de

Iepuraşul de Paşti a primit anul acesta un număr record de scrisori de la copii. 

Iepuraşul de Paşte din orăşelul german Ostereistedt - care se traduce drept oraşul Oului de Paşte - nu a primit în niciun alt an atât de multe scrisori de la copii câte a primit în acest an, transmite vineri DPA, scrie Agerpres. 

Un număr record de 59.000 de scrisori au fost expediate către Hanni, iepuraşul de Paşte din Ostereistedt, conform unui anunţ făcut joi de poşta germană (Deutsche Post).

Tradiție de mai bine de 40 de ani 

Anul trecut iepuraşul Hanni a primit 40.500 de scrisori de la copii din întreaga lume. Lucrători de la poşta germană răspund acestor scrisori, în cadrul unei tradiţii ce a început în urmă cu 40 de ani şi care îşi propune să-i provoace pe copiii mici să înveţe să scrie scrisori. Numărul mare de scrisori primit anul acesta înseamnă că nu toţi copiii care i-au scris iepuraşului vor primi răspunsul înainte de Paşte, ca de obicei. Aproximativ 5.000 răspunsuri vor ajunge la copii abia săptămâna viitoare.

"La început ne-am temut că nu vor fi destule scrisori", a comentat Hans-Hermann Dunker, fost lucrător poştal şi coordonatorul echipei de 15 voluntari dintre lucrătorii poştali care citesc şi transmit răspunsuri la scrisori. "Însă acum sunt cu toţii acasă şi au timp să scrie. De aceea am primit atât de multe scrisori", a adăugat Dunker, referindu-se la pandemia declarată de OMS.

Dezamăgirea unui copil 

"Ştiu că acum vremurile sunt mai ciudate", conform unei scrisori către iepuraşul Hanni în care micuţul autor îşi exprimă dezamăgirea că nu-şi poate vizita bunicii şi prietenii.

"Sper că de Paşte, chiar dacă este carantină, ai să-ţi găseşti o ascunzătoare bună şi în apartamentul meu", îi scrie un alt copil lui Hanni.

Pentru cei amatori să-i scrie iepuraşului Hanni, poate cu ocazia viitoarelor Sărbători Pascale, adresa sa de corespondenţă este: Hanni Hase, Am Waldrand 12, 27404 Ostereistedt, Germany.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel