Recrutare război. Studenții, chemați la exerciții militare într-un stat NATO. Măsuri de frica Rusiei pe flancul estic al Alianței

Pe fondul crizei ucrainene, Ministerul leton al Apărării ia în considerare introducerea unor exerciții militare pentru studenți, la început pe bază de voluntariat, urmând ca acestea să devină obligatorii.

Letonia plănuiește să lanseze un program de exerciții militare voluntare pentru studenți, deoarece micul stat baltic este îngrijorat de o potențială amenințare militară reprezentată de vecina Rusie, a declarat ministrul Apărării, Raimonds Vējonis, potrivit Die Presse, citat de Sputnik.

Ministrul a precizat că măsura este necesară pentru "a răspunde crizei ucrainene, pe care republicile baltice o percep ca pe o amenințare militară a Rusiei".

Inițiativa se bucură de susținerea universităților și a studenților, potrivit publicației Diena.

Refuzul tinerilor de a lupta pentru România, considerat normal de psihologi și politicieni

Statele baltice se tem de efectul de contagiune al crizei din Ucraina și iau măsuri preventive pentru a combate o eventuală agresiune a Moscovei sau unele manevre de destabilizare. Nervozitatea Estoniei, Letoniei și Letoniei a căpătat noi proporții după ce mai mulți actuali sau foști oficiali, precum Anders Fogh Rasmussen, până de curând șef al NATO, a apreciat că țările baltice sunt următoarele ținte ale lui Vladimir Putin. (mai multe AICI)

Recent, Parlamentul lituanian a aprobat inițiativa președintelui Dalia Grybauskaite privind introducerea temporară a serviciului militar obligatoriu. Aproximativ 3.500 de bărbați vor fi recrutați în fiecare an.

Tot pe flancul Estic al NATO, în Polonia, rezerviștii au fost convocați pentru a participa la exerciții militare. Totodată, un număr crescând de polonezi se alătură detașamentelor paramilitare de voluntari cu scopul de a urma o pregătire militară de bază astfel încât să-și poată apăra țara în eventualitatea unei invazii rusești.

Polonia: Rezerviștii, convocați pentru exerciții militare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel