Dr. Liliana Pădure, managerul Centrului "Dr. Nicolae Robănescu" pentru copii, invitată la interviurile DC News ne-a precizat care este însemnătatea acestei instituţii vitale.
Dr. Liliana Pădure, managerul Centrului Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii "Dr. Nicolae Robănescu" din București, ne-a explicat ce înseamnă acest spital pentru copiii bolnavi din România.
În acest centru se tratează copiii transferaţi din centrele de reanimare ale tuturor spitalelor din ţară, după accidente de circulaţie, după stop cardio-respirator, după intoxicaţii, în general copii în situaţii dramatice. Practic, este un centru unde copiii care suferă leziuni cerebrale recuperează până învaţă să folosească şi alte părţi ale creierului pentru mişcare, vorbire etc., iar succesul în unele cazuri este formidabil.
"E adevărat. Copii ajung la noi în comă, în stare vegetativă sau în stare de minimă conştienţă şi reuşesc în etape succesive să ajungă să redevină autonomi. (...) Oamenii care sunt în situaţia patologiei noastre află despre noi, dând căutare pe "recuperare copii" sau sunt trimişi etc." ne-a precizat managerul Centrului de Recuperare pentru copii, Dr. Liliana Pădure, numită şi "îngerul copiilor" într-un interviu de aproximativ 5 minute pe care îl puteţi urmări integral mai jos şi în care explică de ce este atât de necesară existenţa acestui centru de recuperare:
VIDEO
Vezi şi: Dr. Liliana Pădure, îngerul copiilor, la DC News. Medicul care alină suferințele
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu