Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră: Ambasada SUA în România face pași importanți, susține ambasadoarea Kathleen Kavalec

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Citește în articol ce declarații a făcut ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

Ambasada SUA în România face paşi importanţi către obiectivul comun de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, a afirmat, luni, ambasadoarea Kathleen Kavalec.

Mesajul a fost transmis de către misiunea diplomatică în contextul marcării Zilei Mondiale a Vehiculelor Electrice - o zi dedicată evidenţierii beneficiilor vehiculelor electrice şi accelerării tranziţiei globale către transportul durabil.

„Flota tot mai mare de vehicule electrice a ambasadei contribuie la obiectivele noastre privind mediul înconjurător şi evidenţiază, în acelaşi timp, inovaţia americană şi tehnologia verde. Suntem mândri să contribuim la îndeplinirea angajamentului preşedintelui Biden de a reduce la jumătate poluarea cu gaze cu efect de seră până în 2030”, a arătat ambasadoarea.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA transmis Agerpres, începând din 2021, misiunea diplomatică a început să înlocuiască vehiculele pe benzină cu vehicule electrice hibrid plug-in, iar pe parcursul a trei ani, aceste vehicule au redus emisiile de CO2 cu peste 3.700 de kilograme.

Atenuarea efectelor schimbărilor climatice

La începutul acestui an, misiunea diplomatică a achiziţionat încă două vehicule hibrid plug-in pentru a înlocui trei vehicule pe benzină din flota sa, ”realizări importante care arată angajamentul ambasadei de a sprijini comunitatea locală să atenueze efectele schimbărilor climatice”.

Perspectiva Ambasadei SUA la Bucureşti în 2025 este extinderea în continuare a flotei de vehicule ecologice, prin înlocuirea mai multor vehicule pe benzină cu maşini prietenoase cu mediul înconjurător.

„Cu aceste noi achiziţii, estimăm o reducere anuală a emisiilor de CO2 de peste 6.200 de kilograme. Această schimbare subliniază angajamentul nostru de a fi oaspeţi responsabili în România, consolidând valorile noastre comune. De Ziua Mondială a Vehiculelor Electrice, sărbătorim aceste realizări şi ne reafirmăm angajamentul de a reduce impactul asupra mediului prin intermediul soluţiilor de transport inovatoare şi durabile”, subliniază reprezentanţii misiunii diplomatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel