Referendum în Polonia pentru oprirea imigraţiei ilegale. Mateusz Morawiecki denunţă "crime, violuri, incendiere, districte de teroare"

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, anunţă că pe 15 octombrie, când vor avea loc alegerile parlamentare, va fi organizat şi un referendum pentru oprirea migraţiei ilegale. 

"Guvernul va accepta, luni, volumul complet al propunerilor tuturor întrebărilor din referendum, care se va desfășura împreună cu alegerile parlamentare din 15 octombrie.

De la început, Guvernul Lege și Justiție a fost împotriva mecanismului de relocare forțată a imigranților ilegali. Acest caz este din nou pe agenda UE, de aceea dorim ca vocea polonezilor să fie auzită.

Avem nevoie de sprijinul vostru puternic! Spunem nu imigrației ilegale. Vedem cu toții ce se întâmplă pe străzile Europei de Vest: violuri, crime, incendiere, demolări de stradă, districte de teroare. Nu vrem asta în Polonia", a scris Morawiecki pe Facebook.

Este de aşteptat ca migraţia şi securitatea să fie subiecte centrale ale alegerilor din luna octombrie, mai ales pentru PiS (partidul Lege şi Justiţie), condus de Morawiecki, care încearcă să păstreze puterea. 

Dincolo de acest element, ministrul Apărării a anunţat, săptămâna trecută, că vor fi mutaţi 10.000 de soldaţi "mai aproape de graniţa cu Belarus, pentru a-l speria pe agresor, astfel încât să nu îndrăznească să ne atace". Totul după ce unele elicoptere militare din Belarus au intrat în spaţiul aerian polonez, iar trupele Wagner şi-au instalat tabăra în ţara condusă de Lukashenko. 

Guvernul polonez a făcut mult timp opoziţie la planurile UE de distribuire a migranţilor în mod egal între membrii săi. De altfel, Ungaria şi Polonia au fost ţările care s-au opus acordului aprobat de miniştrii de interne ai UE în iunie în acest sens, scrie The Guardian

Migraţia nu va fi, însă, singurul subiect de la referendum. Polonezii vor fi întrebaţi şi dacă susţin o creştere a vârstei de pensionare, care a fost coborâtă la 60 de ani pentru femei şi 65 de ani pentru bărbaţi, dar şi despre privatizarea întreprinderilor de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel