Sociologul Mirel Palada a analizat un posibil referendum organizat de președintele României, în ziua alegerilor europarlamentare, pe tema justiției și spune cum ar putea să arate întrebarea formulată de Klaus Iohannis.
Este clar că dacă referendumul este propus de Iohannis și după cum am văzut și în perioada de președinție, el nu a fost un președinte imparțial, ci a ținut cu tabăra sa politică, atunci este clar întrebările trebuie să fie formulate cât mai vehement, cât mai părtinitor și cât mai USR-isto, anti-PSD-isto, astfel încât să stârnească emoție în rândul electoratului propriu pentru a îi aduce la vot. Una dintre principalele primejdii la aceste alegeri europarlamentare pentru tabăra anti-PSD este că dânșii votează pe Facebook. Dar când e să meargă la vot duminică, nu se mai concretizează.
DCNews organizează un concurs pe tema referendumului. Poți câștiga 500 de lei dacă vei ghici! Înscrie-te AICI: Referendum 26 mai 2019 Iohannis - ÎNTREBAREA îți aduce un premiu. Participă și tu!
La fel cum un alt președinte obiectiv al țării, Traian Băsescu, care ținea cu jumătate de țară, s-a folosit de un referendum pe post de bâtă electorală și a folosit o temă vehementă pentru a obține profit electoral, la fel și președintele României va veni cu o întrebare de tipul: Nu e așa că e bine ca nenorociții de penali (oricare din ei, dar și Dragnea) să fie arestați ca să fie țara bună și să fie bine și să nu fie rău?
Depinde în ce măsură, CCR, când se va vedea cu o asemenea monstruozitate de formulare, va avea un punct de vedere să spună: Putem să punem întrebarea asta sau nu?, a spus sociologul Mirel Palada, în emisiunea Andreei Crețulescu, la România TV.
Vezi și: Mare fake news. Palada: Este specific propagandei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu