În urma deciziei Curţii Contituţionale referitoare la revocarea șefei DNA, a apărut ideea organizării unui referendum.
"Este acum o nouă jucărie: referendum. (...) Ideea să faci referendum ca să-i întrebi pe cetățenii României dacă să se respecte sau nu hotărârile Curții Constituționale n-are niciun fel de relevanță într-un stat de drept. E ca și cum, dacă un cetățean ar fi condamnat pentru orice, azi s-ar face referendum: dar, totuși, să se țină cont de hotărârea instanței sau nu, adică să intre la pușcărie sau nu? Să spui dacă ținem sau nu cont de hotărârea instanței... într-un stat de drept nu se poate așa ceva. E foarte simplu", a spus Mircea Badea.
"Referendumul e o armă foarte periculoasă"
"Să facă Iohannis referendum. În legătură cu ce? Cu ce a zis Curtea Constituțională. Ceva perfect inept și nefuncțional într-un stat de drept. Foarte pe scurt, o să citim din The Telegraph, o publicație respectabilă. Titlul este: Doar uitați-vă la trecutul zbuciumat al Germaniei ca să vedeți cât de rău pot face referendumurile. E un articol destul de masiv. Pe 31 mai 2016 a fost publicat, deci acum doi ani. (...) Repetatele referendumuri sunt o parte foarte importantă a decăderii autorității instituționale care definește o mare perioadă, inclusiv două momente la începutul anilor 1930. (...) Referendumul e o armă foarte periculoasă", a zis realizatorul TV.
Ulterior, Mircea Badea a făcut referire la un alt articol, mai exact un editorial publicat la data de 19 octombrie 2017 în The Times. Acesta se numește: Referendumurile sunt extraordinare... dacă ești un dictator.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu