REFERENDUM unire Buzău - Țintești. TOT ce trebuie să știi despre referendumul organizat, la o zi după Congresul PNL, ”acasă” la Ciolacu

Facebook - Marcel Ciolacu
Facebook - Marcel Ciolacu

Duminică, 26 septembrie, va avea loc referendumul de unire a comunei Țintești cu orașul Buzău. În rândurile de mai jos, găsiți argumentele în favoarea referendumului de la Buzău, ”acasă” la Marcel Ciolacu. Referendumul se desfășoară la o zi după Congresul PNL.

Constantin Toma, primarul Buzăului:

”Dragi buzoieni,

A venit momentul unui alt proiect de dezvoltare, cel mai important de până acum, al orașului nostru!

Este vorba de dublarea teritoriului Buzăului, prin unirea cu comuna vecină, Țintești. Poate nu este cea mai bogată comună de lângă Buzău, dar oamenii de aici sunt minunați, cu mult bun simț și foarte harnici.

M-am născut, crescut și educat aici, plecând dintre ei pentru a reuși în viață, la Buzău și cu credința că, împreună cu buzoienii din satele Odaia Banului, Pogonele, Maxenu și Țintești, orașul nostru va fi mai puternic.

Un oraș mult mai mare și cu acces direct la autostrada A7, Drumul Expres, Buzău – Brăila, Magistrala CF, București – Vicșani sau viitorul aeroport civil de la Boboc, ne va da și accesul la un potențial de dezvoltare pe care nu l-a avut niciodată municipiul și județul Buzău.

Dragi buzoieni, anul trecut m-ați făcut foarte mândru, când m-ați ales din nou primar cu 78,06%, cel mai votat primar de municipiu din România și mi-ați dat și mai multă energie și motivare să facem împreună din Buzău, de ce nu, cel mai bun oraș din punct de vedere economic, educațional, social și cultural!

În noaptea de 23 iunie 2021, Buzăul a obținut la Londra titlul de „Cel mai bun brand de oraș din Europa”, la cea mai mare competiție de branduri din lume, acest eveniment fiind probabil cel mai bun din istorie, privind promovarea unui oraș din România.

De asemenea, la 11 februarie 2021, în prezența Excelenței Sale, Cord Meier Klodt, Ambasadorul Germaniei la București, am fost declarați câștigători, din 340 de competitori, de Ministerul Federal al Mediului, Schimbărilor Climatice și Siguranței Nucleare din Germania, al proiectului finanțat de Guvernul German de „Buzău – oraș al viitorului”. Este un proiect unic și pentru Germania, pentru că este prima dată când se finanțează așa ceva în afara țării lor!

Buzăul viitorului nu poate fi decât un oraș mare și puternic, care oferă locuitorilor săi cele mai bune condiții de viață, dar și oportunități mari de afirmare.

Dragi buzoieni, haideți cu toții alături de mine, în 26 septembrie 2021, la Referendum, pentru un viitor mai bun și mai sigur pentru Buzău și minunații săi locuitori!

Hai să facem Buzăul Mare! Țintești spre un viitor mai bun!”

--

Aurel Stoica, primarul comunei Țintești:

”Dragi locuitori ai comunei Țintești,

Ne aflăm în fața unui moment istoric pentru comuna noastră, o șansă unică de a ne uni cu „fratele mai mare”, orașul Buzău.

Ca și primarul municipiului Buzău, m-am născut, am crescut și m-am educat în comuna Țintești, localitate pe care o avem în suflet amândoi. De aceea venim acum în fața alegătorilor cu propunerea de a vota un viitor mai bun, atât pentru buzoieni, cât și pentru ținteșteni.

Situarea comunei noastre în imediata vecinătate a zonei industriale a municipiului Buzău și aprobarea începerii construirii autostrăzii A7, Ploiești – Buzău – Râmnicu Sărat – Focșani – Pașcani – Siret, care va străbate o porțiune a comunei, a condus la propunerea de a uni cele două entități administrative, pentru a crește dezvoltarea în plan economic, educațional, social și cultural a acestora.

Pentru comuna Țintești, această perspectivă este una care ar putea duce la îndeplinirea obiectivelor pe care mi le-am propus în mandatele mele, dar care nu au putut fi realizate din lipsa de fonduri: alimentarea cu apă, canalizare, gaze naturale, modernizarea infrastructurii școlare, asfaltarea tuturor străzilor din comună.

Dragi ținteșteni, vă aștept pe toți duminică, 26 septembrie, la Referendum, pentru un viitor mai bun și pentru reîntoarcerea tinerilor noștri acasă, în BUZĂUL MARE!

Țintești spre un viitor mai bun!”

--

Geografia Buzăului Mare, începând din 26 septembrie 2021

Unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești ar asigura viitorului oraș Buzău o suprafață administrativă de 15.358 hectare, însemnând o creștere de 88,6%, ceea ce va face ca Buzăul să avanseze de pe locul 24, pe locul 7 la nivel național.

Totodată, terenurile din Țintești încep chiar din spatele zonei industriale, iar viitoarea autostradă A7, Ploiești – Buzău – Râmnicu Sărat – Focșani – Pașcani – Siret, va trece aproximativ pe la jumătatea distanței dintre Bulevardul Industriei din Buzău și satul Pogonele din comuna Țintești. Zona economică a orașului trebuie să se dezvolte de o parte și de alta a viitoarei autostrăzi, avându-se în vedere că există o supracapacitate a utilităților în zona industrială, respectiv energie electrică, gaze naturale, apă și canalizare.

Buzăul poate deveni cel mai mare centru logistic din sud–estul României, având în vedere poziția geostrategică, realizarea autostrăzii A7, drumul expres Buzău – Brăila, precum și înființarea unui aeroport civil la Boboc, la numai 12 km de Buzău, alături de existența celui mai important nod feroviar din regiune.

Principalele obiective îndeplinite și în curs de realizare, în perioada 2018 – 2030, în actualul municipiu Buzău

”Atunci când am devenit primar, în iunie 2016, am venit cu ideea constituirii unui Consiliu de Dezvoltare a Municipiului Buzău, care să lucreze la o strategie pentru un viitor mai bun al comunității noastre.

Acest consiliu, constituit din 40 de buzoieni de valoare, a fost împărțit în patru comisii de lucru: economică, educațională, social și culturală și a lucrat timp de 14 luni. Au fost multe dezbateri publice și au fost preluate multe idei de la oameni, astfel încât în 2018 am lansat viziunea de dezvoltare pentru orașul nostru, „Buzău

– oraș magnet” până în 2030, cu misiunea ca Buzăul să obțină atât de multă atractivitate și competitivitate pentru locuitorii săi, pentru investitori și pentru vizitatori astfel încât să devină unul din cele mai importante orașe din România.

S-au stabilit atunci 72 de obiective de îndeplinit, care să ducă Buzăul cât mai sus!”, a zis primarul Constantin Toma.

Înființarea unei bănci naționale de resurse genetice vegetale (Banca de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale)

Această bancă s-a înființat, prin Hotărârea de Guvern nr. 690 din 12 septembrie 2019, la propunerea inginerului cercetător Costel Vînătoru, făcută în cadrul Consiliului de Dezvoltare a Municipiului Buzău. La propunerea Primarului, Consiliul Local al Municipiului Buzău a aprobat ca Banca de Gene să funcționeze în clădirile și pe terenul proprietatea orașului, în Crâng, unde funcționa Urbis. Ca primar, am înaintat această propunere, Ministrului Agriculturii de atunci, Petre Daea, care a inițiat proiectul de Hotărâre de Guvern.

Realizarea unui sistem modern de transport în comun, în Buzău

S-a reconstruit întregul sistem de transport în comun din municipiul Buzău și în 48 de localități de lângă oraș, pentru a putea aduce cât mai mulți oameni la lucru în oraș, deoarece de câțiva ani, șomajul la noi este sub 1%.

În acest moment avem contractate 13 autobuze electrice, ce vor fi livrate până la începutul anului viitor, iar pe principalele artere, Bulevardul Unirii, strada Transilvaniei și Bulevardul Industriei, se lucrează la piste speciale pentru autobuze.

Buzăul va deveni centrul național al economiei circulare

În 2019 s-a lansat platforma inovativă „Buzău – oraș circular”, iar în 2020 s-a aprobat de către Consiliul Local, în premieră națională „Strategia privind tranziția la economia circulară”

În 2021 s-a inaugurat prima școală circulară din Europa, Școala Gimnazială Nr. 11 din Buzău. Tot în 2021, pe 11 februarie, în prezența Excelenței Sale, Cord Meier Klodt, Ambasadorul Germaniei la București, am fost declarați câștigători, din 340 de competitori, de Ministerul Federal al Mediului, Schimbărilor Climatice și Siguranței Nucleare din Germania, al proiectului finanțat de Guvernul German de „Buzău – oraș al viitorului”. Este un proiect unic și pentru Germania, pentru că este prima dată când se finanțează așa ceva în afara țării lor!

Se va îmbunătăți și dezvolta, în permanență, infrastructura în toate zonele economice ale orașului

• Chiar în prezent se lucrează la reabilitarea totală a infrastructurii pe Bulevardul Industriei și s-au făcut și se fac în continuare investiții pentru îmbunătățirea mediului economic la Buzău. Găsiți aici mai multe detalii despre obiective: https://primariabuzau.ro/wp-content/uploads/2021/08/2-BROSURA-REFERENDUM-BUZAUL-MARE-2021-.pdf

Argumente pentru a spune DA la referendum

1. Crearea a cel puțin 10.000 de locuri de muncă noi, mai bine plătite

• Prin înființarea autostrăzii A7, tronsonul Ploiești – Buzău, se va deschide pentru investitori, o zonă de circa 1000 de hectare, între zona industrială a municipiului Buzău și satul Pogonele din comuna Țintești, unde se vor dezvolta parcuri industriale și logistice, ceea ce va duce la înființarea a noi locuri de muncă.

2. Atribuirea a cel puțin 5000 de locuri de casă pentru familii de tineri dar și pentru familii, indiferent de vârstă, cu copii în întreținere și construirea a cel puțin 10.000 de locuințe

Se vor atribui 5000 de locuri de casă, de câte 500 m2, familiilor de tineri sub 35 de ani și familiilor de adulți peste 35 de ani, cu copii în întreținere, în condiții foarte avantajoase;

Se vor crea condiții urbanistice avantajoase pentru dezvoltatorii imobiliari privați, în vederea construirii a încă 10.000 de locuințe.

3. Se vor construi rețele tehnico-edilitare moderne

În toate zonele ce urmeză a fi urbanizate, adică satele comunei Țintești sau în noi zone de locuit, din municipiul Buzău;

Vor fi realizate rețele de infrastructură la care să aibă acces, atât fiecare gospodărie dar și fiecare firmă ce va face investiții în orice zonă a Buzăului mare;

Construirea unui spital municipal

Aprovizionarea populației buzoiene cu hrană sănătoasă produsă local

”Vom construi un centru agro–alimentar în apropierea autostrăzii, unde se va colecta producția proaspătă și sănătoasă de la toate gospodăriile țărănești și microfermele de pe tot teritoriul municipiului Buzău, care va putea aproviziona și magazinele din Buzău, dar și alte rețele din țară, asigurând astfel sustenabilitatea micilor fermieri locali, iar buzoienilor, în permanență, o hrană sănătoasă”, a zis primarul Toma.

Buzăul mare – va deveni cel mai verde oraș din România

• Prin integrarea zonelor verzi și a pădurilor din comuna Țintești, dar și prin reabilitarea pădurii Crâng și a înființării de noi păduri și parcuri, noul Buzău va putea ajunge, într-un timp scurt, la peste 100 m2 de spațiu verde /locuitor, ceea ce ne va situa detașat pe primul loc în România, în prezent acesta fiind ocupat de orașul Miercurea Ciuc, cu 42,5 m2 spațiu verde /locuitor. Uniunea Europeană obligă fiecare localitate să aibă minimum 26 m2 de spațiu verde/locuitor.

De asemenea este de remarcat că Buzăul mare va fi delimitat de două arii naturale protejate, Lunca Buzăului pe 12 km, la nord și Valea Călmățuiului pe15kmlasud, ceea ce ne va da acces la un potențial uriaș de dezvoltare, din punct de vedere al unui mediu curat, a mai zis Constantin Toma.

Atragerea a cel puțin 250 de milioane de euro, în perioada 2021 – 2027

• Buzăul mare va avea acces la mult mai mulți bani europeni, având în vedere că Uniunea Europeană încurajează urbanizarea, iar populația orașului va crește.

CITIȚI MAI MULTE AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel