Referendumul din Republica Moldova, sprijinit de Germania: Reforme judiciare și anticorupție sunt în desfășurare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Germania a afirmat sâmbătă că sprijină Republica Moldova în drumul său către Uniunea Europeană (UE) în cadrul referendumului proeuropean pe care fosta republică sovietică îl va organiza duminică, transmite EFE, preluat de Agerpres.

"Următoarele alegeri din R. Moldova şi referendumul privind UE reprezintă o etapă importantă. Poporul R. Moldova îşi decide viitorul. Acest viitor este în inima Europei. Vom continua să sprijinim R. Moldova pe drumul său spre Uniunea Europeană", a transmis Ministerul de Externe de la Berlin pe contul său de pe platforma X.

Ministerul condus de Annalena Baerbock a subliniat că Rusia preşedintelui Vladimir Putin "nu doar că doreşte să distrugă ordinea noastră europeană de pace, ci atacă şi alegerile din Europa într-un mod hibrid: cu influenţă direcţionată, atacuri cibernetice şi dezinformare răspândită de armata sa de roboţi pe reţele sociale".

"R. Moldova sfidează aceste pericole, inclusiv cu ajutorul Platformei de Parteneriat pentru R. Moldova, pe care am lansat-o împreună cu partenerii. Ţara s-a eliberat de strangularea şantajului cu gaz rus. Reforme judiciare şi anticorupţie sunt în desfăşurare", a amintit MAE german. 

***

Duminică, 20 octombrie 2024, cetățenii Republicii Moldova se pregătesc să participe la un scrutin dublu de o importanță crucială, care va influența viitorul politic și social al țării. Pe lângă alegerea președintelui pentru următorii patru ani, moldovenii vor fi chemați să se pronunțe asupra unei întrebări esențiale: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”

Alegerile și referendumul sunt organizate într-un context geopolitic complex, în care Republica Moldova se confruntă cu provocări interne și externe semnificative. De la gestionarea relațiilor cu Federația Rusă și implicațiile conflictului din Transnistria, până la necesitatea reformelor economice și sociale, votul de pe 20 octombrie 2024 ar putea determina direcția pe care o va urma țara în anii următori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel