Reforma produselor farmaceutice, subiectul zilei pentru miniştrii europeni ai Sănătăţii

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Miniştrii europeni ai Sănătăţii au discutat la Stockholm despre reforma produselor farmaceutice, propusă recent de Comisia Europeană. 

Totul după multe blocaje în privinţa accesului la unele medicamente, dar şi în privinţa stocurilor din piaţă din ţările membre. UE vrea ca pacienţii să aibă acces egal şi rapid la tratamente şi medicamente, în timp ce industriei să i se permită să dezvolte în continuare produse inovative. 

Reforma are trei piloni: acces rapid la tratamente și medicamente, preț echitabil pentru pacienți, indiferent de statul membru în care trăiesc și stocuri în piață, pentru a evita blocaje în livrări, scrie Radio România Actualităţi.

"Nu trebuie să existe diferențe în tratarea pacienților. Nu trebuie să existe pacienți mai mulți sau mai puțin importanți, indiferent de stat. Asta vrem prin reformă. Discuția de astăzi se referă, însă și la lipsa medicamentelor pe piață. Vrem să prevenim o altă criză și nu să fim luați prin surprindere, doar să răspundem", a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pe probleme de sănătate.

Pachetul de măsuri propus de comisie și discutat astăzi de consiliu constituie prima reformă comunitară în sănătate din ultimii 20 de ani și vine ca urmare a crizei stocurilor de medicamente și a prețurilor care afectează anumite state membre în diverse privințe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel