EXCLUSIV  Refugiat din Ucraina la Galați. Fotea: Îți rup sufletul. Cel mai dramatic, când ți se rupe inima, este... VIDEO

Refugiații care au trecut granița pe la Galați, în număr de peste 16.000, au primit ajutor din partea societății civile și a instituțiilor locale. 

”Din păcate sunt refugiați, din 24 februarie până acum sunt peste 16.000 de oameni care au intrat prin cele două vămi, pe la vama Giurgiulești și prin cea de la Oancea. Din păcate, nu ne-am fi dorit ca acești oameni să vină în situația în care vin acum, speriați, supărați, stresați, pentru că nu mai au siguranța zilei de mâine, nu mai au familiile și proiectele frumoase la care s-au gândit ei, împreună cu familia lor, cu copiii lor, cu prietenii lor. Sunt foarte multe familii destrămate. Vin în majoritate femei, undele sunt însărcinate, cu copii în brațe, supărate, plângând și nu știu ce vor face mâine, știind că acasă au lăsat părinți, soți, frați pentru a lupta în război. 

În Galați ne-am organizat împreună cu Prefectura, cu Primăria, cu Universitatea, cu societatea civilă, cu Crucea Roșie. Vreau să vă spun, că din punctul ăsta de vedere, oamenii sunt empatici, sunt solidari, toată lumea vrea să ajute, sunt peste 1.000 de locuri de cazare. În momentul de față sunt 1.200 de persoane cazate în locurile pe care le-am amenajat, dar sunt și oameni care sunt cazați la familii în momentul de față, cu copii. Da, este o situație dramatică, este o situație tragică. Ne-am fi dorit ca acești 16.000 de oameni care au trecut granița să fi venit în alt scop, să fi venit să ne viziteze, să fi venit să vadă ce oameni minunați sunt în România, dar din păcate lucrurile stau așa cum stau. Sunt speriați. Cel mai dramatic, când ți se rupe inima, este când vezi cutii trimise de familii din Galați, iar copii, de 4-5 ani spun că vor să doneze ceva ”din puținul meu, ca să vă ajut și să fie pace”. Ori astfel de mesaje îți rup sufletul”, a spus Costel Fotea, președinte al Consiliului Județean Galați, în cadrul emisiunii la Sud prin Sud-Est. 

Youtube video image

”Este o crimă în sine că 1 milion de ucraineni, și asta doar în câteva zile, au trebuit să își părăsească țara fugind din fața a ceva ce nu ar mai fi trebuit să existe vreodată. În fapt, războiul purtat de dragul războiului este cea mai mare crimă!” ne-a declarat, astăzi, Laura Vicol. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel