EXCLUSIV  Refugiații din Ucraina. Vlad Nistor: Uneori atitudinea publică e justificată. Uitați-vă cum arată mașinile cu numere ucrainene / video

Crișan Andreescu
Crișan Andreescu

Profesorul Vlad Nistor a fost invitatul Oanei Stănciulescu la emisiunea #Rezist, unde a vorbit despre refugiații ucraineni care în ultimii 2 ani s-au relocat în țările europene.

În cadrul emisiunii #Rezist, la DC News, profesorul Vlad Nistor i-a prezentat Oanei Stănciulescu o imagine de ansamblu asupra refugiaților ucraineni care au ajuns în ultimii doi ani în Europa.

„Europa, în afară de aceste valuri de migranți ce vin dinspre sud, s-a confruntat în ultimii ani și cu cetățenii ucraineni care au fugit din calea războiului. Inclusiv în România, deși nu rămân foarte mulți, există această teorie din partea partidelor populiste cum că direcționăm fonduri mult prea mari către migranții ucraineni și către copiii lor, deși câteva ONG-uri au făcut o sinteză cutremurătoare, în care spun că de câteva luni aceștia nu-și primesc banii, copiii nu au acces la școli, sunt mame care cresc 3-4 copii..“, a spus Oana Stănciulescu.

„Sigur că Europei i-a fost destul de dificil să absoarbă un asemenea val migrator, dar pe de altă parte atitudinea publică e generată și de sfidările pe care uneori, unii ucraineni le provoacă. Mergeți de aici până la Bruxelles și uitați-vă pe stradă - peste tot e la fel - cum arată multe mașini cu numere ucrainene. Gândiți-vă la tot folclorul sumelor enorme cash cu care ucrainenii au trecut către Europa.

Partea cea mai afectată și cea mai săracă a ucrainenilor care au migrat s-a oprit în Republica Moldova, în țările limitrofe, în România, Polonia și Slovacia. Cei care au mers mai departe nu fac parte din această categorie și culmea e că în multe cazuri e vorba de bărbați tineri care, potrivit legii ucrainene, ar fi trebuit să rămână acolo“, a explicat profesorul Vlad Nistor.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel