Irlanda vrea să-i plătească pe refugiații ucraineni pentru a se întoarce în Ucraina

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

O serie de politici pentru refugiați au fost prezentate într-o lucrare a Departamentului de Justiție al Irlandei care a fost prezentată Comitetului Cabinetului pentru Ucraina.

Guvernul urmează să transforme plata asistenței sociale a ucrainenilor ca o modalitate de a-i încuraja pe acesta de ase întoarce acasă când directiva de protecție temporară se încheie.

Potrivit publicației Breaking News, o lucrare a Departamentului de Justiție prezentată în cadrul comitetului Cabinetului privind Ucraina a subliniat o serie de politici care trebuie luate în considerare de către statele UE.

Protecția a fost acordată ucrainenilor până în martie 2024, dar ar putea exista o nouă prelungire a protecției temporare până în martie 2025.

O altă opțiune care trebuie examinată de Guvern este dacă să ofere rezidența unor ucraineni, inclusiv celor aflați în muncă sau în studii.

Comisia UE a declarat că se va angaja în discuții cu toți membrii cu privire la cel mai bun mod de a părăsi protecția temporară și se înțelege că Departamentul de Justiție consideră că ar trebui să aștepte informații suplimentare din partea comisiei înainte de a decide cel mai potrivit răspuns.

Un sondaj recent realizat în Irlanda de Ukrainian Action a constatat că dintre beneficiarii de protecție temporară din Irlanda, 41% au decis să rămână definitiv în Irlanda, 32% nu sunt siguri de planurile lor și 24% intenționează să se întoarcă în Ucraina ca de îndată ce pot.

Variantele de sprijin

Țările UE vor trebui fie să-i sprijine pe ucraineni să rămână în UE, fie să-i sprijine pe ucraineni să se întoarcă acasă și să reconstruiască Ucraina sau ”eventual o combinație a ambelor abordări”.

Lucrarea prezintă o serie de opțiuni de politică care trebuie explorate de țările care acceptă ucrainenii.

”Stimularea returnărilor voluntare”

O opțiune include modul de ”stimulare a returnărilor voluntare”, inclusiv furnizarea continuă de sprijin pentru o perioadă determinată pentru a oferi securitate celor care se întorc.

Ucrainenii care au sosit în Irlanda pot beneficia de alocația pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă dacă au sub 66 de ani, iar cei mai în vârstă primesc o indemnizație suplimentară. Ei pot beneficia, de asemenea, de alocații pentru copii și de o serie de alte ajutoare financiare, în funcție de circumstanțele lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel