Refugiaților ucraineni nu le place în România: Aproape 50% vor să se întoarcă în Ucraina

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Iată ce reiese dintr-un sondaj realizat de Comisia Europeană: unul din cinci refugiați ucraineni declară că se simte adesea discriminat.

Aproape jumătate dintre refugiații ucraineni care au ajuns în țara noastră vor să se întoarcă în Ucraina: 49% doresc să se întoarcă în Ucraina, în timp ce 10% ar dori să facă naveta România - Ucraina.

Acest lucru reiese dintr-un sondaj realizat de FRA, agenția UE pentru drepturile fundamentale.

1. -imagine fara descriere- (fra_83326200.jpg)

Descriere: Planurile de ședere pe termen lung. Sursa: Fleeing Ukraine

Potrivit aceluiași sondaj, refugiații au fost întrebați dacă au plătit, integral sau parțial, chiria și/sau costuri de utilități. În medie, 35% nu plăteau chirie, 38% au spus că plătesc costul integral (chiria și/sau costurile cu utilitățile).


Au existat variații notabile între țări. Majoritatea repondenților din Estonia (65 %) și Polonia (54 %) au plătit integral pentru cazare. În orice caz,
majoritatea respondenților din România (65%), Italia (58 %) și Slovacia (53 %) nu plătesc locuința.

3. -imagine fara descriere- (plata-cazarii_81907300.jpg)

Descriere: Clasificare după plata cazării. Sursa: Fleeing Ukraine

2. -imagine fara descriere- (locuinte-refugiati_01679900.jpg)

Descriere: Tipul de cazare. Sursa: Fleeing Ukraine

Sondajul a implicat peste 14.000 de ucraineni și a fost realizat în zece țări europene. Scopul a fost verificarea condițiilor de primire în care trăiesc milioanele de refugiați, în special femei și copii, care au fugit de război.

Din cele 4 milioane care au obținut până acum protecție temporară de la începutul invaziei ruse, aproximativ 2 milioane locuiesc între Germania și Polonia.

Potrivit sondajului, 39% au spus că doresc să rămână în Europa, fie permanent, fie să facă naveta în Ucraina. 35% și-au exprimat în schimb voința de a se întoarce în patria lor.

Datele nu sunt atât de surprinzătoare: cei care au fugit de război au lăsat în urmă nu doar familia ci și o carieră. O analiză a OCDE a arătat că 80% dintre refugiații care sosesc în Europa au un nivel mediu-înalt de educație, în timp ce locurile de muncă disponibile în țările UE necesită în mare parte calificări scăzute. în a face față cheltuielilor de zi cu zi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel