Regăsirea centrului-Emoții care ne pot vindeca

Stefan-Pusca-251x3001
Stefan-Pusca-251x3001

DeCeNews vă prezintă o rubrică săptâmânală destinată celor care doresc să-şi rezolve problemele de sănătate prin metode specifice terapiilor complementare, să-şi echilibreze organismul la toate nivelele, sau pur şi simplu doresc să se regăsească pe sine, acesta fiind şi scopul aplicăţiilor practice care vor fi prezentate pe parcurs.

Stefan-PuscaŞtefan Puşcă este specialist în terapii complementare (terapie bio-informaţională), cu experienţă de peste 20 de ani în domeniu. Are un doctorat în Fizică (Interacţia radiaţiei cu substanţa) şi este cadru didactic într-o universitate de stat. Predă săptămânal cursuri de auto-echilibrare a organismului, autocontrol emoţional, tehnici de meditatie şi dezvoltare personală în cadrul Universităţii populare “Ioan I. Dalles”.

Regăsirea centrului-Emoții care ne pot vindeca

“Aflati pentru voi insiva care este adevarul, ce este cu adevarat real. Descoperiti lucrurile virutoase si nevirtuoase in lume. Odata ce ati avut aceste revelatii, renuntati la rau si luati calea Binelui.” Buddha

Batranul Maestru isi traia ultimele clipe ale vietii. Discipolii erau stransi in jurulsau, indurerati. Ananda, elevul iubit care stia sa recite toata invatura Maestrului, il intreaba: “Preabunule, este ceva din Doctrina care sa nu stim?”.”Nu!”raspunse acesta. “Tot ceea ce a fost de spus am spus. Tot ceea ce trebuie sastiti, ati aflat. Nu am ascuns nimic, niciodata!”

“Bine, atunci ce anume ai putea sa ne mai inveti acum? Care este cel mai important lucru din toata doctrina?” spus Ananda. "Straduiti-va neincetat!”spuse Preainteleptul. Dupa care isi dadu ultima suflare.

***

Fiinta umana este descentrata. De la caderea din rai incoace suntem muritori. Oricinese naste trebuie sa si piara, si calatoria intre inceputul si sfarsitul vietii noastre este oscoala in cel mai adevarat sens al cuvantului. Pe parcursul acestei existente traimbucurii si tristeti, frica si manie, santate si boala, incredere si dezgust, surprize siasteptari implinite sau nu.

Toate starile prin care trecem au menirea sa ne invete cate ceva, si in final avemsansa sa capatam corolarul acestora, experienta de viata. In finalul unei existenteimplinite putem ajunge sa avem un discernamant profund si detasare fata de celelumesti, pietre de temelie ale reconectarii firesti cu Divinitatea.

Daca toate acestea se indeplinesc sau nu, ramane la dispozitia liberului nostru arbitru.Viata ne creeaza oportunitati, nu le si foloseste insa in locul nostru. Orice am faceinsa, pe parcursul vietii suntem descentrati, fragmentati, aritmici. Face parte dinexperienta noastra de viata sa ne regasim centrul.

Nu este de loc usor fiindca este un “joc” a carui miza este insasi fiinta noastra. Boala estedescentrare. La fel si emotiile, blocajele energetice sau prejudecatile.

În urma acestui proces rămânem cu amărăciuni şi frustrări, gândirea noastră estedeformata de suferinţele prin care am trecut. Se pune problema dacă există o tehnicaprin care să ne putem decupla de bagajul de negativitate pe care l-am acumulat pânăacum, prin care să resetam din punct de vedere emoţional şi mental, să ne restabilimechilibrul energetic şi să ne însanatosim corpul fizic?

Răspunsul este din fericire pozitiv: orice tehnica de meditaţie practicata perseverentaduce aceste beneficii şi multe altele pe deasupra.

Ne-am mai putea întreba însă de ce oare atât de putini dintre cei care încearcăaceste procedee reuşesc cu adevărat? De ce, deşi pare atât de simplu, este totuşi atât de greu? Ce anume ne împiedica să reuşim? Cu soluţiile acestor probleme şi răspunsurile la aceste întrebări ne vom ocupa în episoadele următoare ale serialului.Poate ca lucrurile nu sunt atât de grele pe cât par!

Exercitul acestei săptămâni este următorul: obişnuiţi-va să păstraţi în fiecare zi câte oora de linişte. Învăţaţi să ascultaţi în acea ora zgomotele din jur. Care dintre ele vi s-apărut cel mai frumos?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel