Regatul Unit a închiriat un zbor comercial pentru evacuarea cetățenilor săi din Liban

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Zborul comercial pentru evacuarea din Liban a cetățenilor din Regatul Unit va decola miercuri de pe Aeroportul din Beirut.

Regatul Unit a închiriat un zbor comercial pentru cetățenii săi care doresc să plece din Liban, unde armata israeliană și-a intensificat bombardamentele împotriva mișcării islamiste libaneze Hezbollah și a amenințat cu o incursiune terestră, notează AFP.

Astfel, acest zbor va decola miercuri de pe Aeroportul Internațional Rafic Hariri din Beirut.

”Securitatea cetățenilor britanici din Liban rămâne prioritatea noastră absolută”, a scris ministrul de externe David Lammy, citat în comunicatul ministerului său.

”De aceea, guvernul britanic închiriază un zbor pentru a-i ajuta pe cei care doresc să plece. Este esențial să plecați acum, deoarece o evacuare ulterioară poate să nu fie garantată”, a continuat el.



Cetățenii britanici ”vulnerabili” vor avea prioritate pentru acest zbor, a precizat comunicatul.

Săptămâna trecută, Londra a anunțat desfășurarea a 700 de soldați în Cipru cu scopul de a se pregăti pentru o posibilă evacuare a cetățenilor săi din Liban, în timp ce multe companii aeriene și-au suspendat zborurile către și dinspre Beirut.

Se intenționează efectuarea de operațiuni tereste împotriva Hezbollah

Israelul, care a informat luni seară Statele Unite că intenționează să efectueze operațiuni terestre ”limitate” împotriva Hezbollah în Liban, potrivit Departamentului de Stat american, a stabilit o ”zonă militară închisă” în jurul a trei localități din nordul Israelului, la frontiera cu Libanul.

Hezbollah, al cărui șef Hassan Nasrallah a fost eliminat vineri într-un atac israelian, a promis luni că va continua lupta împotriva statului evreu și a spus că este ”pregătit” să facă față unei operațiuni terestre în sudul Libanului, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel