Regatul Unit ar trebui să fie mai preocupat de camerele fabricate în China decât de baloanele spion, avertizează Watchdog

Fotografie de la PhotoMIX Company/ Pexels
Fotografie de la PhotoMIX Company/ Pexels

Watchdog a remarcat că mai mulți ofițeri de poliție din departamentele britanice au raportat probleme etice și de securitate cu camerele de supraveghere fabricate în China.

Poliția metropolitană din Marea Britanie se bazează ”în mare măsură” pe tehnologia de fabricație chineză, cum ar fi camerele, dronele și alte echipamente de supraveghere care sunt suspectate de spionaj, scrie un raport publicat de comisarul britanic pentru reținerea și utilizarea materialelor biometrice, Fraser Sampson.

Raportul a fost întocmit conform constatărilor Biroului Comisarului pentru Camere de Biometrie și Supraveghere — OBSCC.

OBSCC din Regatul Unit este compus din nouă membri ai personalului (FTE) care operează în cadrul Ministerului de Interne britanic. Biroul este responsabil pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în numele comisarului Fraser Sampson pentru biometrie și camere de supraveghere, potrivit Republik World

Poliția britanică era ”în general conștientă că există preocupări de securitate și etică cu privire la companiile care furnizează echipamentele din dotarea lor”, a remarcat Sampson, vorbind despre camerele de supraveghere fabricate în China.

O analiză a vizat controlul a cel puțin 43 de departamente de poliție din Anglia și Țara Galilor, care a inclus Poliția Britanică de Transport, Poliția Nucleară Civilă, Ministerul Apărării și Agenția Națională a Crimei (NCA) pentru a afla detalii despre utilizarea CCTV, camere de supraveghere, drone și elicoptere, camere video de purtat pe corp și recunoaștere automată a plăcuțelor de înmatriculare (ANPR), printre alte tehnologii folosite de forțele de poliție britanice. 

”Din această analiză detaliată reiese foarte clar că proprietatea poliției din Marea Britanie este filmată cu camere de supraveghere chineze”, a spus Sampson.

”Este, de asemenea, clar că forțele care desfășoară acest echipament sunt în general conștiente de faptul că există preocupări de securitate și etică cu privire la companiile care furnizează trusa lor din doatare”, a mai spus el. 


Marea Britanie își revizuiește măsurile de securitate, în timp ce organul de pază avertizează împotriva camerelor fabricate chinezi

Observatorul Watchdog a remarcat că mai mulți ofițeri de poliție din departamente au raportat probleme etice și de securitate cu camerele de supraveghere produse de firmele din China — Dahua, Hikvision, Honeywell, Huawei și Nuuo.

Problemele de securitate națională din Marea Britanie cu tehnologia chineză apar pe fondul amenințării baloanelor spion chineze care au fost doborâte de SUA în spațiul său aerian.

Regatul Unit își revizuiește acum măsurile de securitate după ce o serie de obiecte neidentificate au fost doborâte de armata americană. Sampson a remarcat că era îndoielnic cu privire la tehnologia bazată pe China, mai ales după ce balonul spion chinez a fost văzut zburând la 60.000 de picioare pe cer deasupra Montanei.

”Nu înțeleg de ce nu suntem cel puțin la fel de îngrijorați de camerele chineze aflate la câțiva metri deasupra capului nostru, pe stradă și în alte locuri”, a declarat el. 

”Eu, și alții, spunem de ceva vreme că ar trebui, atât din motive de securitate, cât și din motive etice, să ne întrebăm dacă este vreodată potrivit ca organismele publice să utilizeze echipamente fabricate de companii chinezești care ridică atâtea semne de întrebare asupra lor”, a spus Sampson.

Poliția britanică și-a exprimat îngrijorarea cu privire la sistemele ANPR folosite de ofițeri, unii chiar au spus că folosesc camerele fabricate de Hangzhou Hikvision Digital Technology Co., Ltd. sau Hikvision, un producător de stat chinez pentru înregistrarea videoclipurilor corporale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel