Regele Charles a instalat panouri pe acoperișul de la Windsor și vrea să transforme Bentley-urile de stat în mașini electrice

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Regele Charles a instalat panouri solare pe acoperișul Castelului Windsor pentru prima dată, ca parte a unei campanii de a atinge Zero Emisii Net în viitor. Totodată își convertește Bentley-urile de Stat pentru a funcționa pe biocombustibil și planifică să transforme flota în una electrică în viitor, a dezvăluit Palatul Buckingham.

Printre alte măsuri, „inspirate de conducerea Majestății Sale”, felinarele cu gaz de la Palatul Buckingham sunt reconvertite cu accesorii electrice special proiectate pentru a păstra aspectul și strălucirea lor istorică. Iar familia regală intenționează să folosească mai mult combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) pentru călătorii, un rezervor temporar de SAF fiind instalat la RAF Odiham, unde sunt bazate elicopterele regelui.

Palatul a angajat, de asemenea, un nou Șef de Sustenabilitate pentru a accelera reducerea amprentei de carbon a monarhiei. Introducând Raportul anual al Grantului Suveran, Sir Michael Stevens, Păstrătorul Pungii Private, a spus despre lucrările de renovare de la acoperișul superior al Lord Chamberlain de la Castelul Windsor: „Au dispărut acoperișurile de plumb care picurau și au fost înlocuite cu primele panouri solare ale Castelului – doar una dintre numeroasele inițiative de mediu, determinate de o hotărâre de a plasa sustenabilitatea în centrul operațiunilor noastre și inspirate de conducerea Majestății Sale în acest domeniu.”

O creștere a călătoriilor de afaceri de la schimbarea domniei, totuși, înseamnă că emisiile de gaze cu efect de seră au crescut ușor față de anul trecut, împreună cu costurile de călătorie, care au crescut de la 3,9 milioane de lire sterline la 4,2 milioane de lire sterline. Cea mai scumpă călătorie a fost vizita de cinci zile a Regelui și a Camillei în Kenya cu un zbor charter în octombrie, împreună cu vizita separată a personalului de planificare cu zboruri regulate, care a ajuns la un total de 166.557 de lire sterline.

O vizită de stat de trei zile în Franța, cu călătorii la Paris și Bordeaux, cu un zbor charter în septembrie a costat 117.942 de lire sterline. Două noi elicoptere AgustaWestland AW139 au fost, de asemenea, achiziționate pentru a înlocui Sikorskys-ul existent de 15 ani, utilizat în prezent de membrii familiei regale pentru a călători la angajamente și între reședințe.

Grantul Suveran finanțat de contribuabili acoperă activitățile publice ale Regelui și ale familiei sale și este primit în schimbul renunțării monarhului la veniturile generate de Domeniul Coroanei. Între 1 aprilie 2023 și 31 martie anul acesta, a acoperit costul a peste 2.300 de angajamente oficiale în Marea Britanie și în străinătate, reduse de la 2.700 în anul precedent din cauza tratamentului pentru cancer al Regelui și al Prințesei de Wales.

„La începutul anului 2024, a venit vestea tristă că atât Majestatea Sa Regele, cât și Prințesa de Wales se vor retrage temporar din îndatoririle publice pentru a-și prioritiza tratamentul și recuperarea de la cancer,” a spus Sir Michael. „Acest lucru a afectat inevitabil numărul și natura angajamentelor planificate – deși pot spune cât de încurajator este să vedem Regele revenind la atât de multe îndatoriri publice și, mai recent, Prințesa fiind la fel de bine pentru a se alătura Paradei de Ziua de Naștere a Regelui și finalei masculine de la Wimbledon.”

Regele și Kate au primit 27.000 de mesaje de la binevoitori și Palatul a gestionat alte 31.000 de mesaje de felicitare pentru încoronare, printre un total de 138.000 de elemente de corespondență pentru anul 2023-2024.

În ultimii trei ani, Grantul Suveran a însumat 86,3 milioane de lire sterline, bazat pe 25% din veniturile Domeniului Coroanei, cu doi ani în urmă. Procentajul a fost redus la 12% în 2023, după ce Regele a cerut ca profiturile suplimentare din Domeniu să fie redirecționate pentru uz public.

Dar Grantul Suveran va crește totuși la 132 de milioane de lire sterline anul viitor după ce Domeniul Coroanei a înregistrat un profit de 1,1 miliarde de lire sterline anul trecut, datorită fermelor eoliene offshore.

Cele 45 de milioane de lire sterline suplimentare vor fi folosiți pentru a ajuta la menținerea renovării de zece ani a Palatului Buckingham la timp și în cadrul bugetului de 369 de milioane de lire sterline. Alte 143 de milioane de lire sterline vor fi utilizate pentru binele public mai larg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel