Regele Charles a vizitat o clinică pentru cancer din Sydney. S-a întâlnit cu supraviețuitori și cercetători

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

A avut loc o vizită a Regelui Charles la o clinică pentru cancer din Sydney.

Regele Charles a vizitat marți o clinică din Sydney pentru cancerul de piele, unde s-a întâlnit cu supraviețuitori ai cancerului și cu cercetători care lucrează la leacuri pentru această boală.

Vizita la Melanoma Institute Australia a fost una dintre ultimele apariții publice ale Regelui Charles în cea de-a 16-a sa vizită oficială în această țară, prima sa călătorie majoră în străinătate de când a fost diagnosticat cu o formă nespecificată de cancer.

Nu s-a menționat diagnosticul Regelui în timpul vizitei, în cadrul căreia Charles s-a întâlnit cu Adam Brown, supraviețuitor al melanomului, și cu familia sa. Lui Brown i s-au dat 12 luni de trăit când a fost diagnosticat în 2015.

Brown, împreună cu soția sa Kristy, și-au prezentat copiii drept „cele două minuni” ale lor.

Regele l-a felicitat pe Brown, deși a întrebat în glumă de ce copiii se întâlnesc cu el în timpul orelor de școală.

Charles s-a întâlnit și cu Richard Scolyer, renumit cercetător în domeniul melanomului și supraviețuitor al cancerului cerebral. Diagnosticat cu cancer cerebral anul trecut, Scolyer a suferit o intervenție chirurgicală în premieră mondială, iar tumoarea sa este în remisie.

Scolyer a fost însoțit marți de colega sa cercetătoare Georgina Long. Ambii au fost numiți Australienii Anului în ianuarie pentru cercetările lor în domeniul melanomului.

„A fost o ocazie extraordinară pentru noi să îi povestim Regelui despre ceea ce facem aici (...) și să vorbim despre cum încercăm să ajungem la zero decese din cauza melanomului”, a spus Scolyer.

Întâlnire cu bătrâni indigeni

Mai devreme în cursul zilei, Charles s-a întâlnit cu bătrânii indigeni din centrul orașului Redfern, locul de origine al mișcării urbane pentru drepturile civile ale aborigenilor, și a fost îmbrățișat de bătrânul Michael Welsh.

Momentul a fost în contrast puternic cu ziua de luni, când Charles a fost huiduit la Palatul Parlamentului din Canberra de senatoarea independentă și activista indigenă Lidia Thorpe, care a strigat că nu acceptă suveranitatea sa asupra Australiei.

„Ați comis un genocid împotriva poporului nostru. Dați-ne pământul înapoi. Dați-ne ceea ce ne-ați furat - oasele noastre, craniile noastre, copiii noștri, poporul nostru. Ne-ați distrus pământul. Dați-ne un tratat. Vrem un tratat”, a spus ea.

Thorpe, care a perturbat evenimente anterioare în semn de protest față de colonizarea Australiei, a fost împiedicată să se apropie de Rege, care a vorbit în liniște cu prim-ministrul Anthony Albanese de pe podium, dar care, în rest, nu a fost tulburat. Thorpe a fost apoi escortată afară din sală.

Protestul a fost o excepție printre o serie de omagii aduse lui Charles și Reginei Camilla de către demnitari și binevoitori.

Prim-ministrul Anthony Albanese l-a lăudat pe Charles pentru susținerea îndelungată a amenințării schimbărilor climatice și a vorbit despre respectul pe care australienii îl au pentru monarhul lor.

Citește mai multe aici: ”Ne-ați distrus pământul. Dați-ne un tratat. Vrem un tratat” i-a urlat o senatoare Regelui Charles în Australia. Reacția Parlamentului

Cuplul regal va încheia ziua cu o trecere în revistă a flotei Marinei Regale Australiene în portul din Sydney, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel