Regele Charles ar putea fi primul monarh britanic care nu respectă tradiția. Află în articol peste ce regulă vrea să sară.
Regele Charles al III-lea ar putea deveni primul monarh din istoria Marii Britanii care a fost uns public cu ulei sfânt la încoronarea sa. În ceremoniile anterioare, partea cea mai sacră a evenimentului, când arhiepiscopul de Canterbury folosește ulei sfânt pentru a unge mâinile, pieptul și capul suveranului, nu este văzută de public. Totuși, se pare că Regele Charles ar dori să sară peste această regulă, scrie Daily Mail.
La încoronarea reginei Elisabeta a II-a din 1953, un baldachin din pânză de aur a fost ținut deasupra capului ei în timpul celui mai sacru și solemn aspect al ceremoniei. Dar, în cazul regelui Charles al III-lea, ar putea vedea acest moment pentru prima dată.
Potrivit rapoartelor Telegraph, se lucrează la un baldachin transparent pentru a-i oferi noului Rege opțiunea de a permite ca miruitul să fie văzută de ceilalți și surprinsă de camerele de filmat pentru prima dată în istoria monarhiei britanice.
Se crede că Royal School of Needlework a început lucrările la noul baldachin, care în mod tradițional este purtat și ținut deasupra monarhului de către baronii din Cinque Ports sau Cavalerii Jartierei.
Cu toate acestea, Regele ar putea să-i aleagă pe reprezentanții Christ's Hospital, un loc care oferă educație copiilor din medii defavorizate, să țină baldachinul în timpul ceremoniei.
Contrar tradiției, Regina Consoartă Camilla va fi încoronată alături de soțul ei, de către arhiepiscopul de Canterbury. Mai mult, se crede că evenimentul va dura mult mai puțin decât ceremonia de încoronare a reginei Elisabeta a II-a.
La începutul acestei luni, au fost dezvăluite câteva dintre planurile pentru cele trei zile în care se va sărbători încoronarea noului monarh. Se va pune accent pe refugiați, diversitate și voluntariat.
Se spune că sărbătorile uimitoare reflectă dorința lui Charles de a fi "regele poporului" și, de asemenea, le va oferi reprezentanților din Commonwealth și lucrătorilor din sănătate șansa de a străluci, înainte ca membrii publicului să fie încurajați să petreacă mai mult timp făcând voluntariat. Sărbătoarea le va oferi milioanelor de britanici o zi liberă, zeci de mii fiind așteptați să inunde străzile din centrul Londrei pentru a urmări ceremonia, prima de acest gen în mai bine de 70 de ani.
Încoronarea este programată să aibă loc pe 6 mai, urmată de un concert uriaș la Castelul Windsor a doua zi. Evenimentul va fi foarte diferit de ceremonia reginei Elisabeta a II-a, cu milioane de oameni care vor putea urmările live totul.
Deși Palatul Buckingham nu a confirmat încă ce va purta monarhul în vârstă de 74 de ani, se crede că va opta să poarte uniformă militară în loc de rochia regală standard. Se pare că nu va purta ciorapi și pantaloni de mătase, deoarece "par prea învechiți" și dorește ca ceremonia să reflecte o "monarhie modernă a secolului 21".
S-a spus că Regele este "fericit" să poarte aceleași haine ca și bunicul și străbunicul său, dar consilierii săi i-ar fi spus că "nu ar trebui să le poarte". Se presupune că monarhul ar trebui să sosească în uniforma amiralului flotei, pe care a purtat-o în timpul deschiderii de stat a Parlamentului de anul trecut.
El va purta, de asemenea, coroana Sfântului Eduard, care a fost făcută în 1661 pentru încoronarea regelui Charles al II-lea. Este realizată din aur solid și conține peste 400 de pietre prețioase, inclusiv șase safire și 12 rubine. Cântărește aproape 2,23 kg.
Sărbătorile încep pe 6 mai cu Procesiunea Regelui, unde Regele și Regina Consoartă vor călători de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey cu autocarul Gold State.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News