Regele Charles, îngrozit de „actele barbare de terorism” din Israel: Gândurile și rugăciunile mele sunt la toți cei care suferă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Regele Charles al Marii Britanii este îngrozit de „actele barbare de terorism” din Israel, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, în urma atacurilor efectuate de gruparea militantă palestiniană Hamas, informează Reuters.

"Aceasta este o situație despre care Majestatea Sa este extrem de îngrijorată. A cerut să fie ținut la curent în mod activ", a declarat purtătorul de cuvânt.

"Gândurile și rugăciunile sale sunt la toți cei care suferă, în special la cei care i-au pierdut pe cei dragi, dar și cei implicați în mod activ în acest moment."

Potrivit informațiilor militare israeliene, numărul deceselor a ajuns la 1.200, cu peste 2.700 de răniți, în urma raidurilor efectuate de militanții Hamas în Israel, după ce sâmbătă au spart gardul de graniță al Gazei.

"Majestatea Sa este îngrozită și condamnă actele barbare de terorism din Israel", a declarat purtătorul de cuvânt al palatului.

Miercuri, monarhul britanic a vorbit cu președintele israelian Isaac Herzog și cu regele Abdullah al Iordaniei pentru a-și exprima personal îngrijorarea față de cei care suferă.

Charles, în vârstă de 74 de ani, a devenit cel mai înalt rege britanic care a efectuat o vizită oficială în Israel și în teritoriile palestiniene ocupate în 2020.

În timpul călătoriei, când s-a întâlnit cu fostul președinte israelian Reuven Rivlin și cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, a vorbit despre răul Holocaustului și despre pericolele antisemitismului, exprimând și tristețea față de suferința și dificultățile cu care se confruntă palestinienii.

Charles, care călătorise anterior la Ierusalim în 1995 și 2016 pentru a participa la funeraliile prim-ministrului Yitzhak Rabin și ale președintelui Shimon Peres, a vizitat și mormântul bunicii sale, Prințesa Alice a Greciei, care este înmormântată pe Muntele Măslinilor din Ierusalim.

Ea a fost onorată de Israel pentru că a adăpostit evrei în palatul său din Grecia ocupată de naziști în timpul Holocaustului.

Fiul și moștenitorul său, Prințul William, a efectuat, de asemenea, o vizită oficială în Israel și în teritoriile palestiniene ocupate în 2018, devenind primul membru al familiei regale britanice de rang înalt care a făcut acest lucru, exprimându-și speranța că ar putea exista o "pace dreaptă și durabilă".

Un purtător de cuvânt al lui William și al soției sale, Kate, a declarat că sunt "profund îngrijorați de evenimentele devastatoare care s-au desfășurat în ultimele zile".

"Ororile provocate de atacul terorist al Hamas asupra Israelului sunt îngrozitoare; le condamnă cu desăvârșire", a declarat purtătorul de cuvânt.

"Pe măsură ce Israelul își exercită dreptul la autoapărare, atât israelienii, cât și palestinienii vor continua să fie afectați de tristețe, frică și furie în viitor. Altețele Lor Regale țin în inimile și mintea lor toate victimele, familiile și prietenii acestora."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel