„Regele criptomonedelor” a ajuns să se hrănească doar cu pâine și apă. Cum arată decăderea unuia dintre cei mai promițători antreprenori din lume?

Fotografie creată de Worldspectrum, de la Pexels
Fotografie creată de Worldspectrum, de la Pexels

Sam Bankman-Fried, fondatorul bursei de criptomonede FTX, care s-a prăbușit în luna noiembrie a anului trecut, „subzistă cu pâine și apă” în închisoare, potrivit avocatului său.

Închisoarea unde este încarcerat înaintea procesului său nu i-a oferit lui Sam Bankman-Fried dieta vegană pe care a cerut-o, spune avocatul său, potrivit BBC.

Anul trecut, Bankman-Fried a fost acuzat de fraudă după colapsul FTX.

În timpul ședinței de judecată din New York, de marți, Bankman-Fried a pledat nevinovat pentru șapte acuzații penale cuprinse într-un nou rechizitoriu.

Avocatul fostului miliardar, Mark Cohen, a declarat că lipsa hranei adecvate de la Centrul de Detenție Metropolitan din Brooklyn împiedică clientul său să se pregătească pentru procesul programat să înceapă în octombrie.

Cohen a mai spus că lui Bankman-Fried nu i s-a furnizat medicamentul Adderall pentru tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție (ADHD) și că aprovizionarea sa cu medicamentul Emsam pentru tratarea depresiei se epuizează.

Magistratul Sarah Netburn a spus că va cere Biroului de închisori al Departamentului de Justiție al SUA, care conduce închisoarea, să abordeze problemele legate de medicamentele domnului Bankman-Fried.

Era „rezonabil încrezătoare” că unitatea oferă mâncare vegetariană, dar nu era sigură dacă mâncarea vegană este disponibilă, a adăugat judecătorul Netburn.

Biroul Penitenciarelor a declarat că deținuții au acces la asistență medicală „corespunzătoare”, medicamente și mese calde.

Domnul Bankman-Fried, care a fost supranumit „Regele criptomonedelor”, a fost condus în instanță purtând sisteme de reținere pentru picioare și o uniformă bej de închisoare.

A fost prima sa apariție de când i-a fost revocată cauțiunea pe 11 august, după ce judecătorul districtual american Lewis Kaplan a constatat că a manipulat martorii de cel puțin două ori.

Noul rechizitoriu a adus împotriva lui Bankman-Fried șapte acuzații de fraudă și conspirație în legătură cu prăbușirea FTX, din noiembrie 2022.

Cu toate acestea, rechizitoriul nu îl mai acuză că a conspirat pentru a încălca legile SUA privind finanțarea campaniei.

El a pledat nevinovat față de acuzații, dar a recunoscut că FTX a avut un management inadecvat al riscului. Bankman-Fried a negat că a furat fondurile companiei.

FTX a fost cândva al doilea cel mai mare schimb de criptomonede din lume și a fost evaluat la 32 de miliarde de dolari.

Pe 11 noiembrie a depus cerere de protecție în caz de faliment, ceea ce a generat puternice unde de șoc pe piața criptomonedelor, care își fac simțite efectele și în ziua de astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel