Regele Harald al Norvegiei, în ”concediu medical”. Cine îl înlocuiește pe perioada absenței

FOTO: captura video YouTube @Royal Dispatch
FOTO: captura video YouTube @Royal Dispatch

Regele Harald al Norvegiei se află în concediu medical. Ce probleme de sănătate are cel mai vârstnic monarh în exercițiu din Europa.

Regele Harald al Norvegiei, care va împlini în curând 87 de ani, a fost plasat în concediu medical până vineri inclusiv, din cauza unei infecţii respiratorii, a anunţat miercuri Palatul Regal norvegian, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Decanul de vârstă al monarhilor în exerciţiu ai Europei, regele Harald, se deplasează cu ajutorul unor cârje, a fost afectat în ultimii ani de o serie de probleme de sănătate, inclusiv o intervenţie chirurgicală la inimă şi diverse probleme şi infecţii respiratorii, şi s-a aflat de mai multe ori în concediu medical.

Săptămâna trecută, cu ocazia primei apariţii publice de la renunţarea surprinzătoare la tron a verişoarei sale îndepărtate din Danemarca, regina Margrethe a II-a, regele Harald a exclus din nou abdicarea.

”Menţin ceea ce am susţinut întotdeauna, şi anume că am depus un jurământ în Storting (parlamentul unicameral al Norvegiei) şi că acesta este pe viaţă”, a declarat el, la acel moment.

Aflat pe tronul Norvegiei de 33 de ani, regele Harald urmează să împlinească 87 de ani la 21 februarie. Pe perioada absenţei sale, prinţul moştenitor Haakon, în vârstă de 50 de ani, devine prinţ regent.

Citește și: Regele Charles al III-lea a fost externat. A salutat mulţimea în timp ce părăsea London Clinic - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel