Regele Norvegiei, Harald, în convalescenţă. Concediu medical toată săptămâna

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Regele Harald al Norvegiei va rămâne în concediu medical toată săptămâna. 

Spitalizat din cauza unei infecţii, regele Harald al Norvegiei, în vârstă de 86 de ani, este în convalescenţă şi va rămâne în concediu medical toată săptămâna, a anunţat miercuri palatul regal, potrivit AFP.

"Majestatea Sa Regele se află în continuare în spitalul naţional" din Oslo, a indicat palatul într-un comunicat. Starea sa de sănătate "se ameliorează, dar se află în concediu medical până la sfârşitul săptămânii", a precizat acesta.

Palatul anunţase luni că regele, foarte popular în Norvegia, unde deţine funcţii în mare parte simbolice, a fost spitalizat din cauza unei infecţii, a treia din vara anului trecut.

Pe lângă aceste infecţii, suveranul, aflat pe tronul Norvegiei de 32 de ani, a avut mai multe spitalizări în ultimii ani din motive diverse: COVID-19, operaţie la genunchi, operaţie la inimă, probleme respiratorii.

Din cauza spitalizării, regele nu va putea participa la vizita preşedintelui italian Sergio Mattarella, aşteptat joi şi vineri în Norvegia. El va fi înlocuit de fiul său, prinţul moştenitor Haakon.

Nepotul lui Haakon al VII-lea, primul din linia regală norvegiană, Harald conduce Norvegia din 17 ianuarie 1991, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel