Regele Păstrăvului din Ardeal a dat din nou lovitura. Pescarul Vasile Ilea a prins alți doi păstrăvi uriași / foto în articol

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Renumitul pescar Vasile Ilea a prins alți doi păstrăvi uriași.

Vasile Ilea, unul dintre cei mai cunoscuți pescari din România, supranumit Regele Păstrăvului, a dat din nou lovitura, după ce în urmă cu o lună a capturat un păstrăv de 110 centimetri.

„Unii spun că sunt ,,Regele păstrăvilor”… alții că sunt doar un pescar norocos...

Eu spun că sunt un bun cunoscător și observator al comportamentului și fiziologiei peștilor răpitori, completate de o metodă infailibilă și unică de deep spinning” a declarat Vasile Ilea, potrivit Apuseni.info.

Cei doi păstrăvi uriași din fotografia de mai jos au fost prinși tot în Lacul Tarnița, unde de-a lungul timpului Vasile Ilea a mai capturat și alte exemplare mari de păstrăv.

CITEȘTE ȘI          -        Păstrăvi de 1,8 - 2,2 metri, într-un lac din România. Unde este misterioasa „fermă de păstrăvi“

Păstrăvul este un pește de apă dulce, apreciat atât pentru carnea sa gustoasă, cât și pentru rolul său în ecosistemele acvatice. Face parte din familia Salmonidae și include mai multe specii, dintre care cele mai cunoscute în România sunt păstrăvul fântânel (Salvelinus fontinalis), păstrăvul curcubeu (Oncorhynchus mykiss) și păstrăvul indigen (Salmo trutta fario). Păstrăvul trăiește în ape reci și curate, bogate în oxigen, fiind adesea găsit în râuri de munte, pârâuri și lacuri cu apă limpede. Este un prădător vorace, hrănindu-se cu insecte acvatice, nevertebrate și, uneori, cu pești mai mici.

În România, păstrăvul se găsește în principal în zonele montane din Carpați. Cele mai cunoscute locuri de pescuit și habitate naturale pentru păstrăv includ râurile și pârâurile din Munții Apuseni, Munții Făgăraș, Munții Retezat și Munții Rodnei. De asemenea, lacurile glaciare din aceste regiuni sunt habitate ideale pentru păstrăv datorită apei reci și curate. În plus, păstrăvul este crescut și în ferme piscicole, unde sunt create condiții optime pentru creșterea și reproducerea acestuia, astfel încât să poată fi disponibil pe scară largă pentru consumatori. Prin urmare, păstrăvul este nu doar un element important al biodiversității locale, ci și o resursă valoroasă pentru industria alimentară și turismul de pescuit sportiv.

Foto: Apuseni.info / Vasile Ilea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel