Regim Coreea de Nord. Lovitură pentru Kim Jong-un: ”Totul se poate prăbuși”

coreea de nord kim jong un dece
coreea de nord kim jong un dece

O contrapropagandă mai hotărâtă poate conduce la prăbușirea regimului de la Phenian, a declarat miercuri un disident nord-coreean în fața Congresului american, avertizând totuși asupra consecințelor utilizării forței, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Thae Yong-Ho, unul dintre cei mai înalți diplomați nord-coreeni care au dezertat în ultimii ani, a răspuns la întrebări puse de membri ai Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților, în momentul când ambițiile nucleare ale țării sale sunt una dintre principalele preocupări internaționale ale Statelor Unite. El a analizat evoluțiile din țara sa de când Kim Jong-Un a venit la putere după moartea tatălui său Kim Jong-Il la sfârșitul anului 2011.

"În timp ce aparent Kim Jong-Un și-ar fi consolidat puterea prin domnia terorii, au loc schimbări importante și neașteptate în Coreea de Nord", a declarat fostul numărul doi al ambasadei nord-coreene la Londra, care a trecut în Coreea de Sud în august 2016.

"Economia de piață se dezvoltă" și "tot mai mulți oameni se obișnuiesc cu ea", atât de mult încât, potrivit disidentului nord-coreean, "sistemul economic socialist de stat" ajunge "să cadă în uitare". În același timp, "milioane de funcționari publici" sau militari "depind de mită și deturnarea fondurilor publice pentru a supraviețui", a asigurat el.

Cu toată propaganda existentă, nord-coreenii "văd din ce în ce mai multe filme și foiletoane sud-coreene importate ilegal", a adăugat el.

Mai ales, asigură el, "sistemul de control intern este slăbit". "Aceste schimbări fac din ce în ce mai posibil să se întrevadă o revoltă civilă în Coreea de Nord, pe măsură ce oamenii realizează adevărul despre condițiile lor de viață", a insistat Thae Yong-Ho.

Potrivit acestuia, "Kim Jong-Un crede acum că numai armele nucleare" și rachetele ce pot atinge continentul american "îl pot ajuta să oprească dezintegrarea continuă a sistemului nord-coreean".

Trebuie să se profite de situația actuală pentru "a-i educa pe nord-coreeni să se ridice", aducându-le informații din afară, a pledat el în fața parlamentarilor americani.

El a cerut Statelor Unite să studieze toate opțiunile înainte de a lua în considerare utilizarea forței, o amenințare lansată adesea de președintele american Donald Trump.

"Trebuie să luăm în considerare sacrificiul uman implicând opțiunea militară", a avertizat el, asigurând că la cea mai mică acțiune a armatei americane, Phenianul ar declanșa focul împotriva Coreii de Sud vecine.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel