”Regimul Putin și-a arătat adevărata față”. Franța cere o anchetă independentă asupra decesului lui Alexei Navalny

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministerul de Externe din Franța a emis un comunicat în care cere o anchetă asupra decesului lui Alexei Navalny.

Franța dorește o ”anchetă independentă și amănunțită” asupra circumstanțelor în care a avut loc moartea opozantului rus Alexei Navalny, a declarat marți Ministerul de Externe al acestei țări într-un comunicat.

”Franța consideră că autoritățile ruse sunt pe deplin responsabile pentru moartea lui Alexei Navalny”, se arată în declarație. Ambasadorul Rusiei în Franța a fost convocat luni ca răspuns la moartea celui mai proeminent opozant al lui Vladimir Putin, la fel ca și alți trimiși ruși din Europa. ”Regimul Putin și-a arătat adevărata față”, a declarat ministrul francez de Externe, Stéphane Séjourné, în timpul unei conferințe de presă.

Eliberarea prizonierilor politici din Rusia

Parisul a cerut ”eliberarea imediată și necondiționată a tuturor prizonierilor politici din Rusia” și și-a împărtășit ”profunda îngrijorare cu privire la starea critică” a sănătății opozantului lui Putin, Vladimir Kara-Murza, condamnat la 25 de ani de închisoare în vara anului trecut, după ce a fost acuzat de trădare.

Navalny a murit vineri într-o colonie penitenciară din îndepărtata regiune Yamal-Nenets, în apropiere de Cercul Arctic, unde fusese transferat cu câteva săptămâni înainte. Kremlinul a declarat că acuzațiile potrivit cărora ar fi implicat în moartea lui Navalny, care au fost făcute de multe țări occidentale, sunt ”nefondate”. Familiei lui Navalny nu i s-a permis accesul la corpul său.

”În Rusia de astăzi, gânditorii liberi sunt băgați în gulaguri și condamnați la moarte”, a declarat săptămâna trecută președintele francez Emmanuel Macron în timpul unei conferințe de presă cu omologul său ucrainean Volodymyr Zelenskyy la Paris. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a deschis ușa pentru impunerea de noi sancțiuni ca răspuns la moartea lui Navalny, arată POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel