În 2009, o companie de jocuri Nintendo Wii i-a trimis Reginei Elisabeta a II-a o consolă placată cu aur. Dar, din motive de securitate, nu i-a fost predat niciodată.
Sunt multe curiozități și anecdote care au marcat lunga viață a Elisabetei a II-a, suverană a Regatului Unit care a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani.
Se pare că, pe lângă pasiunea pentru câinii Corgi și costumele colorate, Regina mai avea o pasiune pentru jocul Nintendo Wii - sau cel puțin asta le-a spus o sursă anonimă celor de la Sunday People în 2008, potrivit căreia, în timpul Crăciunului, 14 ani în urmă, suverana i-ar fi cerut nepotului ei William să o lase să participe la un joc de bowling virtual pe consolă.
Oportunitatea de marketing derivată din anecdotă a fost lacomă: în anul următor THQ, un producător de jocuri pentru Nintendo Wii care a eșuat în 2013, a decis să profite de ocazie și să încerce să facă din Elisabeta a II-a un influencer ante litteram. Împreună cu o copie a Big Family Games , un joc de familie pe care îl lansa, THQ i-a trimis reginei și o consolă Wii placată cu aur de 24 kt comandată direct de la Nintendo: ”Am gândit că Majestatea Sa nu a vrut să joace pe o consolă veche”, potrivit Focus.
Cu toate acestea, mișcarea de marketing nu a funcționat: din motive de securitate, Regina nu a putut primi cadouri nesolicitate și, prin urmare, Wii-ul de aur a fost returnat expeditorului și Familia Regală nu a putut niciodată să pună mâna pe prețioasa consolă.
Așa încep lungile rătăciri ale consolei regale, care trece mai întâi în mâinile unui colecționar care își spune Dan2k0, iar apoi în 2017 în cele ale unui alt entuziast, Donny Fillerup, colecționar proprietar olandez al site-ului specializat în hardware de gaming Console Variations.
În 2021 Fillerup decide să vândă adevăratul obiect de colecție pe Ebay, pentru suma modestă de 300.000 de dolari (excluse costurile de transport), dar nu primește nicio ofertă.
În luna mai a acestui an încearcă din nou, și scoate consola la licitație pe Goldin - preț de bază 1.500 USD. După 44 de oferte, consola se vinde cu 36.000 USD.
Poate că, dacă ar fi știut despre dispariția iminentă a Reginei Elisabeta a II-a, Fillerup s-ar fi ținut de obiectul de colecție: acum trebuie doar să așteptăm următoarele mișcări ale noului proprietar. ”Știu cine este, dar nu pot spune pentru că vrea să rămână anonim”, a declarat Fillerup.
Citește și:
Testamentul Reginei Elisabeta a II-a, în cazul în care ar putea fi văzut de public, ar oferi informaţii despre averea suveranei britanice, însă, spre deosebire de actele asemănătoare ale cetăţenilor britanici obişnuiţi, testamentul va fi sigilat și încuiat într-un seif pentru cel puţin 90 de ani, relatează Reuters, conform Agerpres. Primul membru al familiei al cărui testament a fost sigilat de Curte a fost Prinţul Francis de Teck, fratele mai tânăr al reginei Mary, care a murit în 1910. Testamentul acestuia face parte din cele peste 30 păstrate într-un seif aflat într-un loc secret din Londra, sub îngrijirea unui magistrat.
Conform convenției, după moartea unui membru de rang înalt al familiei regale, executorul testamentar cere Secției pentru Familie a Înaltei Curți din Londra sigilarea testamentului. Magistrații care s-au succedat în această funcție au aprobat întotdeauna solicitarea. Aceste amănunte au fost făcute publice abia după moartea, în luna aprilie a anului 2021, a Prințului Philip, soțul suveranei britanice, când îndatorirea aplicării sigiliului i-a revenit judecătorului Andrew McFarlane. Judecătorul a decis că testamentul trebuie sigilat, însă a hotărât, de asemenea, să ofere publicului o explicație a acestei proceduri.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu