Fostul bucătar al Familiei Regale a Marii Britanii a spus totul despre restricțiile culinare. Iată ce au voie să mânânce membrii Familiei și ce le este interzis.
Membrii Familiei Regale a Marii Britanii au un set de reguli destul de stricte și pe lângă neutralitatea politică, aceștia au câteva interdicții și când vine vorba de mâncare.
Darren McGrady, fostul bucătar de la Palatul Buckingham, a declarat pentru publicaţia „Food and Wine‟ în ce constă meniul Reginei Elisabeta. Mai exact ceea ce îi este permis şi ce nu, dar și câteva dintre obiceiurile pe care ceilalți membrii le au atunci când iau masa.
La micul dejun, Regina Elisabeta preferă cerealele, un ou fiert şi o ceaşcă de ceai. La prânz, dacă mănâncă singură, are porţii mici de legume cu carne de pasăre sau peşte. În caz contrar, are o masă cu patru feluri, care începe cu o salată. Îi place să mănânce vânat, de aceea acest tip de carne nu lipseşte de pe mese.
La ceaiul de după-amiază, regina a înlocuit feliile de tort pe care le avea cândva, cu sandvişuri, iar ceaiul îl preferă fără zahăr.
Din cauza faptului că Familia Regală are de obicei multe întâlniri de-a lungul zilei, nu li se permite să mănânce usturoi. În plus, pastele nu sunt interzise, dar sunt consumate la ocazii speciale și acelaşi lucru se întâmplă şi pentru cartofi şi orez.
Mai mult, le este interzis să mănânce cu mâinile. Chiar dacă la mesele importante este ceva normal, se pare că până și fructele le mănâncă cu tacâmurile. Acesta este motivul pentru care strugurii sunt serviţi mai des, deoarece sunt uşor de consumat. Un alt detaliu interesant este şi în cazul burgerilor care trebuie aduşi la masă fără chifle, pentru a putea fi tăiaţi cu cuţitul şi furculiţa, citează ciao.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News