Ce glumă a făcut Regina Elisabeta la primul discurs oficial după moartea Prințului Philip.
La câteva săptămâni de la moartea Prințul Philip, Regina a participat la un video call cu salvamarii de la Royal Life Saving Society. Așa cum a obișnuit pe toată lumea în cei 69 de ani de domnie, Suverana a lăsat toate problemele și toată suferința de-o parte și s-a afișat cu o dispoziție foarte bună, ba chiar a făcut și glume.
În timpul discuției, Regina, care a împlinit de curând 95 de ani, și-a amintit că a urmat ea însăși un curs de resuscitare, acum 80 de ani, lucru care a stârnit hohote de râs. Ea a spus că a devenit prima persoană din Commonwealth are a primit un premiu de salvamar junior, deși la acel moment nu știa acest lucru.
Totul se întâmpla în anul 1941, pe când Elisabeta, pe atunci Prințesă, avea doar 14 ani și a câștigat premiul de salvamar junior, după ce a terminat cursul de la un club din Londra, unde lua lecții de înot alături de sora ei, prințesa Margaret.
"Nu știam că eu sunt prima. Am muncit din greu pentru acel premiu. A trecut prea mult timp, cred că lucrurile stau altfel acum", a spus Regina Elisabeta.
"Maiestatea voastră, când spuneți că a trecut timpul, e vorba, de fapt, de 80 de ani", i-a spus Clive Holland, președintele societății Royal Life Saving.
"Asta e îngrozitor", a răspuns Regina Elisabeta, care a izbucnit în râs.
Regina Elisabeta a părăsit reședința sa în 11 mai, pentru a se prezenta în fața Parlamentului britanic. Monarhul, în vârstă de 95 de ani, va participa la Marea Deschidere a Parlamentului.
Liderul monarhiei britanice este în doliu, după ce soțul său, prințul Philip, a decedat pe 9 aprilie, la trei săptămâni după ce a fost externat din spital.
Regina a putut fi văzută în mașina oficială când părăsea castelul Windsor și se îndrepta către Parlamentul britanic, unde avea să apară în fața Camerei Lorzilor. Prezența Reginei marchează începutul unei noi sesiuni parlamentare, momentul marcant fiind discursul oficial al Majestății Sale. Regina Elisabeta nu va purta roba ceremonială sau coroana. Va purta rochia pentru ceremoniile de zi și coroana corespunzătoare, iar până la Parlament va merge cu mașina și nu cu trăsura, ca în alți ani.
Evenimentul a fost organizat în conformitate cu prevederile COVID ale acestei perioade, scrie The Sun.
De la moartea Prințului Philip, tronul rezervat acestuia a fost înlăturat din Camera Lorzilor, însemnând că Regina va sta singură pe tron. Scaunul pentru consortul reginei a fost instalat în 1901, pentru Regina Alexandra, iar în prezent se află în grija lordului șambelan, pentru a fi bine păstrat.
Membrii Familiei Regale a Marii Britanii au un set de reguli destul de stricte și pe lângă neutralitatea politică, aceștia au câteva interdicții și când vine vorba de mâncare.
Darren McGrady, fostul bucătar de la Palatul Buckingham, a declarat pentru publicaţia „Food and Wine‟ în ce constă meniul Reginei Elisabeta. Mai exact ceea ce îi este permis şi ce nu, dar și câteva dintre obiceiurile pe care ceilalți membrii le au atunci când iau masa.
Din cauza faptului că Familia Regală are de obicei multe întâlniri de-a lungul zilei, nu li se permite să mănânce usturoi. În plus, pastele nu sunt interzise, dar sunt consumate la ocazii speciale și acelaşi lucru se întâmplă şi pentru cartofi şi orez.
Mai mult, le este interzis să mănânce cu mâinile. Chiar dacă la mesele importante este ceva normal, se pare că până și fructele le mănâncă cu tacâmurile. Acesta este motivul pentru care strugurii sunt serviţi mai des, deoarece sunt uşor de consumat. Un alt detaliu interesant este şi în cazul burgerilor care trebuie aduşi la masă fără chifle, pentru a putea fi tăiaţi cu cuţitul şi furculiţa.
Vezi mai mult: Regina Elisabeta are INTERZIS la ASTA. Incredibil! Fostul bucătar a DEZVĂLUIT tot. Ce NU au VOIE să mănânce cei din Familia Regală
Vezi această postare pe Instagram
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News