Diete peste diete... dar de ce nu un plan alimentar echilibrat.
Ce voi scrie mai jos poate părea complicat și greu ”de ținut”. În realitate, este nivelul minim de respect față de organismul tău, de corpul tău și față de viață. Nu e ”de ținut”, nu are limită de timp, nu e dietă. E o schimbare.
La ce alimente să renunțați:
- de patiserie
- prăjeli
- de ronțăit (biscuiți, covrigei, cipsuri)
- dulciuri
- sucuri
- sosuri
- combinații alimentare
- pâine
Cum trebuie să mâncați:
- 5 mese pe zi: trei mese principale, 2 gustări. La diferență de 2 ore. Dacă mergeți la sală sau faceți sport acasă sau în parc: mâncați înainte cu o oră de exercițiul fizic. Înainte de începerea exercițiilor, mâncați o banană. După exerciții, un măr. La o oră după, o masă care să conțină carne (nu prăjită).
- dacă (rareori), aveți poftă de o prăjitură de exemplu, puteți mânca, dar la diferență de 2 ore față de celelalte mese. Adică va fi o masă în sine, NU DESERT.
Beți apă. Nu consumați toată cantitatea de apă necesară unei zile la sală. În timpul exercițiului fizic, ar trebui să consumați trei sferturi din necesarul zilnic.
Ultima masă a zilei: cu 3 ore înainte de culcare. Seara nu mâncați fructe sau legume.
Ce poți mânca: ouă fierte, carne slabă, legume, fructe, alune, iaurturi (nu alegeți iaurturile fără grăsime), lapte, supe, ciorbe de legume, mâncare din legume (fără sosuri grase), orez fiert, legume la grătar, sucuri naturale făcute de tine, ciocolată neagră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu