Jurnalista Andreea Sava a explicat care sunt regulile sale când vine vorba despre mâncatul de sărbători.
Iată lista ziaristei:
"1. Respect lista de alimente
Carnea grasă nici nu-mi place. Consider că există o mie de lucruri pe lume mai gustoase decât o ceafă de porc. Există niște rețete absolut minunate din carne de vânat, de exemplu. Mănânc și porc dar mușchi și-l prefer pe cel de vită, oricum. Îmi plac mult carnea roșie și anumiți pești: rechin, calcan, sturioni și somon, în această ordine.
Deci mănânc friptură dar din carne slabă, cu garnitură doar din legume la grătar, înnăbușite nu prea-mi plac, cu salată de varză acră, în acest sezon. Altfel, salata tabouleh și cea verde cu lămâie sunt preferatele mele, în orice sezon.
2. Respect regulile de bază
Dulciurile și fructele le mănânc la distanță de orice masă, cam de 2 ore. Noțiunea de desert este una proastă, în viziunea mea. Și respect regulile de combinare a alimentelor
În general, dulciurile le mănânc la micul dejun.
3. Beau multă apă și ceai verde
Beau și alcool, dar cu măsură. Să nu credeți că sunt o sfântă. Nici pe departe. Doar că eu am o problemă cu hidratarea și mă cam chinui cu asta.
Ceaiul verde, însă, îmi place mult. Deci nu pot spune că fac un efort. Când, însă, nu am la îndemână, să nu credeți că umblu cu sticluța de acasă după mine. Cumpăr sucuri din fructe, sau din ce or fi :)), neacidulate și nu din citrice. Prefer de piersici, banane, pere, fructe de pădure etc". Continuarea aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu