Reguli în dietă. Nutriționistul Cori Grămescu atenționează: Nu o să "arzi" ceea ce ai mâncat în plus

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să mănânci sănătos, să te apuci de o dietă echilibrată, trebuie să urmezi câteva reguli. Ce spune Cori Grămescu.

"Dieta, mâncarea sănătoasă, liniștea sufletească, cariera împlinitoare, construirea unor obiceiuri sănătoase sunt toate procese îndelungate, bazate pe eșecuri repetate. Adulții învață doar din greșeli, pe care le repetăm de cate ori avem nevoie pentru a ne construi un mecanism propriu de răspuns care se potrivește cu obiectivele noastre pe termen lung și încearcă să nu le supere prea rău pe alea pe termen scurt. Pentru că cel mai des ceea ce ne dorim acum, în exact secunda asta, nu ne face bine pe termen lung. După ce revii la mâncarea ok, bea muuulta apă, mâncă mai multe proteine slabe (știu că e contraintuitiv, dar vă ajuta să scăpați de retenția de apă), fă un masaj și mergi la ore de cardio moderate. Nu o să "arzi" ceea ce ai mâncat în plus, dar sportul moderat te ajută să te simți bine, reglează digestia și măcar te alegi cu un antrenament pe care simți că îl duci la capăt cu energie și "pofta", ceea ce e un câștig în sine", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Vezi și: Rețetă dietetică de plăcintă. Cori Grămescu: O recomand în procesele de slăbire. Ține de foame!

Cum scăpăm de grăsimea de pe abdomen

"În primul rând, trebuie să conștientizăm faptul că pentru a slăbi avem nevoie de deficit caloric care se poate obține printr-o dietă alimentară bazată pe cât posibil pe ingredientele naturale, neprocesate, de bună calitate și prin activitate fizică de tip non-fitness combinată cu antrenamente specifice capacității fizice ale fiecăruia. Iar aceste reguli se aplică indiferent dacă vorbim de un surplus de grăsime dispus proporțional pe tot corpul sau localizat în anumite zone cum este abdomenul. Sportul are un rol esențial în menținerea stării de bine a organismului și aș vrea să avem mereu în minte că prin sport vom avea o sănătate cardiovasculară îmbunătățită, ne vom îmbunătăți forța musculară și rezistența și ne vom elibera de stres, pe lângă rezultatele estetice pe care le aduce.

De cele mai multe ori, o inflamație a abdomenului este efectul consumului de alimente cu un conținut mare de carbohidrați și grăsimi, cum sunt produsele de panificație, cartofii prăjiți sau dulciurile, dar și al consumului în mod frecvent a băuturilor alcoolice. Indiferent de schimbările pe care ți le doreșți, alimentația trebuie să fie bazată pe ingrediente naturale, neprocesate pentru a susține reducerea inflamației din corp", mai scria Cori Grămescu, în urmă cu ceva timp, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel