Reguli mai stricte pentru transportul lichidelor în bagajele de mână pe aeroporturile din UE, de la 1 septembrie

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Regulile pentru transportul lichidelor în bagajele de mână pe aeroporturile din UE se înăscpresc de la 1 septembrie

Vor fi reguli mai stricte pentru transportul lichidelor în bagajele de mână pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană începând de la 1 septembrie, transmite Agerpres, citând dpa. Potrivit noilor reguli, de la această dată, pasagerii curselor aeriene vor putea transporta lichide în bagajele de mână doar în recipiente cu volum maxim de 100 mililitri. În plus, este important de menționat faptul că pasagerilor li se va cere, de asemenea, să împacheteze toate recipientele într-o singură pungă de plastic transparentă, cu volumul maxim de 1 litru.

Noile înăspriri vin după ce regulile privind transportul lichidelor, introduse în 2006, fuseseră relaxate pe unele aeroporturi germane dacă bagajul putea fi controlat cu scanere de tomografie computerizată (TC), care utilizează o tehnologie dezvoltată în scop medical şi pot desena rapid o imagine tridimensională a conţinutului unui bagaj. Însă oficiali UE au formulat îndoieli cu privire la fiabilitatea noilor scanere TC pentru bagaje.

Cei care vor călători cu avionul trebui să mai știe și faptul că medicamentele şi hrana lichidă pentru bebeluşi sunt exceptate de la regulile privind lichidele. În plus, un alt aspect important, este și faptul că potrivit acestor noi reguli recipientele cu lichide pot rămâne în interiorul bagajelor la punctele de control echipate cu scanere noi.

Totuşi, lichidele şi dispozitivele electronice vor trebui în continuare să fie scoase din bagaje şi prezentate separat la punctele de control dotate cu scanere convenţionale, care sunt comune încă pe multe aeroporturi din UE.

Lista obiectelor pe care nu le poți lua în bagajul de mână pe avion

InfoCons a relatat anterior într-o postare pe pagina de Facebook care sunt obiectele interzise în bagajul de mână pe avion, atunci când plecați în vacanță într-o țară străină.

"1. Lichide, Aerosoli și Geluri (LAG): În bagajul de mână, lichidele, aerosoli și gelurile trebuie să fie în recipiente de maximum 100 ml fiecare și toate trebuie să încapă într-o pungă transparentă, resigilabilă, cu capacitatea de un litru. Lichidele interzise includ băuturi, produse de îngrijire personală, parfumuri, creme, pastă de dinți, șampoane, loțiuni și alte substanțe similare.

2. Obiecte ascuțite: Cuțite, foarfece cu lame lungi, lame de ras (cu excepția celor de unică folosință), ace de tricotat, șurubelnițe, unelte și alte obiecte ascuțite sau contondente care ar putea fi folosite ca arme sunt interzise.

3. Substanțe explozive și inflamabile:  Articole precum artificii, petarde, combustibili lichizi, gaz, brichete mari sau reîncărcabile și alte materiale explozive sau inflamabile sunt strict interzise.

4. Arme de foc și muniție: Arme de foc, replici de arme, muniție, pistoale de jucărie și orice alt obiect care seamănă cu o armă sau ar putea fi folosit pentru a răni pe cineva sunt interzise", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a InfoCons.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel