În Noaptea de Înviere, atenția ar trebui să fie sporită în ceea ce privește candelele sau lumânările aprinse. Iată cum poți evita un eveniment nefericit care ar putea să-ți pună viața în pericol...
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa monitorizează permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.
Pe linie preventivă, pompierii derulează încă din data de 18 aprilie a.c. verificări la toate lăcașurile de cult unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de participanți, precum și la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor. Inspectorii de prevenire au în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranţii exteriori, scrie dbonline.ro.
În Noaptea de Înviere echipaje de pompieri vor fi prezente în lăcașurile de cult identificate cu un număr mare de participanți, pe întreaga perioadă a desfășurării slujbelor religioase.
În Noaptea de Înviere, în căminul credincioșilor va arde lumina de Paște. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse! De asemenea, nu lăsați lumânările aprinse sau alte surse de foc la îndemâna copiilor. E bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu