S-ar pregăti remanieri în Guvernul Ciucă.
Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, ar urma să fie schimbat din Guvern, potrivit unor surse politice citate de Antena 3. Acesta ar fi doar unul dintre cei trei miniştri pe care premierul ar fi decis să-i schimbe, în urma evaluării făcute. Lui Eduard Novak i se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat.
Subiectul a fost comentat, luni dimineață, de analistul politic Bogdan Chirieac.
„Problema este, dacă îl remaniezi pe Eduard Novak, trebuie să-l remaniezi și pe Kelemen Hunor, care era acolo (n.r. la discursul lui Viktor Orban) în calitatea sa de viceprim-ministru al Guvernului României. În privința remanierilor, sunt sectoare întregi care nu funcționează”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3, adăugând: „Nu funcționează foarte bine Ministerul Finanțelor. Nu funcționează deloc Ministerul Transporturilor. Înțeleg că la Ministerul Dezvoltării sunt probleme. La Energie. Dacă remaniezi și pui oameni competenți, există șansa ca, într-un timp oarecare, sectoarele respective să se revigoreze.”
*Acest articol reprezintă o opinie
Proiectul rectificării bugetare va fi pus în transparenţă de către Ministerul Finanţelor, a anunţat sâmbătă prim-ministrul Nicolae Ciucă.
„Rectificarea este, aşa cum spuneam, una pozitivă. Doresc să subliniez că, în cursul săptămânii, ea va fi făcută publică, va fi pusă în transparenţă la Ministerul Finanţelor. Sunt aspecte care ţin, aşa cum au solicitat şi o parte dintre reprezentanţii autorităţilor locale, de continuarea programelor deja aflate în derulare, care au fost momentan oprite datorită acestor creşteri de preţuri la materialele de construcţii şi inexistenţa fondurilor de cofinanţare. Este un aspect care a fost luat în calcul, la revizuire, la nivelul Ministerului Finanţelor", a declarat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă la sediul Consiliului Judeţean Vrancea.
Şeful Executivului a adăugat că, înainte de a face rectificarea, Guvernul trebuie să aibă toate datele necesare pentru a vedea costurile compensărilor acordate pentru preţul la energia electrică pe luna aprilie.
„Şi, în momentul în care vom avea toate datele legate de ceea ce trebuie să facem în continuare pe partea de compensare a preţurilor la energie, după ce avem o lună închisă, luna aprilie, pentru că nu am putut să finalizăm toate aceste demersuri ale rectificării, pentru că dorim să vedem cât ne costă compensarea pe luna aprilie, furnizorii nereuşind să ne furnizeze până în acest moment facturile să putem să închidem o lună, complet", a explicat Nicolae Ciucă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu