Liderii coaliţiei de guvernare se întâlnesc, astăzi, la Palatul Victoria. Principala discuţie va fi pe preţul la energie, dar sunt așteptate și explicații din partea lui Kelemen Hunor despre felul în care a reacționat UDMR la discursul extremist, rasist și antieuropean al premierului maghiar Viktor Orban.
Virgil Popescu, ministrul Energiei, este aşteptat, astăzi, în şedinţa de coaliţie şi se vorbeşte despre o remaniere.
"Virgil Popescu este mai tare decât Vladimir Putin, în momentul acesta. Nu ştiu ce sprijin are, cum are, dar, deşi o ţară întreagă este nemulţumită de activitatea domniei sale, nu poate fi clintit de pe scaun. Domnul Virgil Popescu, în opinia mea, rămâne ministru al Energiei cât vrea domnia sa. Când va hotărî să plece în Bahamas vreo zece ani, atunci va pleca fără să îl deranjeze nimeni", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.
"Mai mult ca sigur că voi avea mult mai multe discuţii şi cu domnul Kelemen Hunor şi cu domnul prim-ministru. Trebuie să ne aşezăm şi să facem o discuţie aplicată. Vedem cât este de vină domnul Kelemen Hunor sau UDMR, cât este de vină statul român că permite aşa ceva, ce a însemnat acest discurs la Tuşnad. Am auzit că, de fapt, s-a interpretat greşit", a spus Marcel Ciolacu.
În acest context, întrebat dacă se clatină coaliţia de guvernare, Bogdan Chirieac a spus că "Nici pomeneală! Nu pleacă PSD-ul de la guvernare. Oamenii şi-au dus acolo icoanele, s-au cunoscut cu secretara, cu şoferul. Nu pleacă nimeni de la guvernare, în aceste momente. Nici UDMR-ul! Nu au forţa să scoată UDMR-ul de la guvernare. UDMR-ul ar trebui să rămână la guvernare. Singura problemă este că domnul Kelemen Hunor şi domnul Eduard Novak, după isprava de la Băile Tuşnad, ar trebui să facă un pas înapoi. Atât! Dar nici asta nu se întâmplă. Nu se poate întâmpla.
Apoi, ca să spui că faci remanieri, că dai miniştri afară... Ce să dai? PSD-ul îl are pe Sorin Grindeanu pe care îl ţine în spate. Este clar că nu poate fi clintit Sorin Grindeanu. Atunci, ce să ceară PSD-ul celorlalţi să îşi facă remanieri? Hai să fim serioși. O să mergem înainte, aşa, ca pe dric, până ajungem în poarta cimitirului naţiunilor şi acolo sper să se întâmple ceva, ca să ne reinventăm, cum am mai făcut-o de câteva ori în ultimii 32 de ani.
Cât despre posibilitatea ca aceste certuri din coaliție să fie doar de faţadă, analistul politic a mai spus: "Nu sunt de faţadă, nu sunt programate. Adică nu au stabilit Ciolacu şi Ciucă "hai să ne certăm ca să dăm subiecte presei". Sunt tensiuni reale care răbufnesc pentru că te uiţi şi vezi peste tot numai dezastre. Dezastrul principal este ăsta cu fondurile europene. Pe de-o parte, cu fondurile europene din fostul exerciţiu de până în 2020. Nu s-au dat nici ghidurile pe noul exerciţiu 2021-2027. În cel mai bun caz se dau ghidurile în toamna viitoare. Plus PNRR-ul care nu se mişcă sub nicio formă, iar alţi bani de investiţii în România practic nu sunt".
Vezi și: Eugen Tomac (PMP): UDMR-ul nu mai are ce căuta în Guvernul României
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci