Cum și de ce obosește ficatul? Ce efecte are burnout-ul modern? Răspunsuri importante vin de la medicul Teodor Bădescu.
Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, că pentru bolile de ficat unul dintre remediile esențiale este odihna.
„Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului și de aceea trebuie să avem grijă de el. Din fericire, Dumnezeu a făcut omul foarte rezistent, mult mai rezistent decât ne imaginăm. Și putem să le ducem pe toate, chiar și într-o lume în care stresul, viața dezordonată, grijile, teama de loc de muncă sau de existență, pur și simplu, pun o apăsare din ce în ce mai mare, în special pe populația tânără. Cauzele... în primul rând oboseala, efortul susținut! Sunt persoane tinere care depun un efort susținut. Vedeți că se vorbește despre acel sindrom de burnout. Am avut cazuri. La bolile de ficat unul dintre remediile esențiale este odihna! Opt ore de odihnă sunt binevenite pentru orice organism!”, a spus Teodor Bădescu.
„Ca medic ajuns la o anumită vârstă, consider că cel mai sănătos efort este efortul moderat. Nu alergarea, mai ales la persoane care nu sunt antrenate. Mersul pe jos, înotul, drumețiile. În general, le recomand pacienților mei ca efortul să fie făcut în aer liber, într-un mediu curat, în parc, la munte, la mare, dar nu în spații închise!”, a explicat medicul.
- Care sunt principalii factori care duc la îmbolnăvirea ficatului?
- Efectul nefast al hepatitelor virale asupra ficatului, care infecție este mai periculoasă și cum o descoperim?
- Cum te infectezi cu virusurile hepatice?
- Ce boli duc la ciroză și cum se face transplant hepatic la Sanador?
Emisiunea a fost transmisă joi, 8 iulie, , simultan pe paginile de Facebook și canalele de YouTube ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News