Resturile de mâncare și alte deșeuri pot ajunge cu ușurință din chiuvetă în scurgere, unde pot forma un blocaj.
Acest lucru provoacă mirosuri neplăcute, iar apa nu se scurge în mod normal. Instalatorii recomandă curățarea chiuvetei și, în același timp, a scurgerii, cam o dată pe săptămână. În loc de produse chimice scumpe puteți folosi cu ușurință produsele din bucătărie.
Puteți înfunda scurgerea în câteva secunde, dar curățarea acesteia nu este atât de ușoară. Dar cu ajutorul unei soluții naturale, această problemă poate fi rezolvată. Vă vin în ajutor oțetul obișnuit și bicarbonatul de sodiu.
Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt combinația perfectă pentru îndepărtarea mirosurilor nedorite, precum și pentru curățarea scurgerii. Metoda funcționează atât pentru chiuvetele din oțel inoxidabil, cât și pentru cele din orice alt material.
Iată de ce ai nevoie: mănuși de cauciuc, bicarbonat, oțet, apă și un burete.
Fierbeți apa într-o cratiță și adaugați aproximativ un sfert de pahar de bicarbonat de sodiu. Amestecul va începe să sfârâie, așa că trebuie să acționați rapid. Se toarnă soluția direct în canalul de scurgere. Apoi turnați o jumătate de pahar de oțet. Veți auzi niște sunete, dar totul este în ordine: asta înseamnă că metoda funcționează.
Nu ai folosit niciodată așa sarea: trucul care îți va schimba viața
Așteptați 10-15 minute și asigurați-vă că blocajul a fost eliminat. Dacă blocajul a rămas, puteți repeta procedura de până la trei ori. Când blocajul a dispărut, clătiți chiuveta cu orice agent de curățare, pentru a-i da o strălucire și o aromă plăcută.
Curățarea prosoapelor într-o mașină de spălat nu ajută întotdeauna la restabilirea completă culorii albe. Prosoapele care ar trebui să fie perfect albe rămân, adesea, gălbui.
În plus, utilizarea detergentului nu este o garanție că prosoapele vor redeveni albe. De foarte multe ori, prosoapele au un miros neplăcut chiar și după spălare.
Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre
Din acest motiv, multe gospodine preferă să curețe produsele altfel. Performanța este demonstrată printr-o metodă, care este populară în Japonia. Metoda presupune renunțarea la utilizarea detergentului și folosirea unor mijloace naturale.
Esența modului japonez:
Spălarea „japoneză” constă în două etape. În primul rând, prosoapele trebuie ținute într-un vas cu apă fierbinte, în care ați adăugat trei ingrediente.
Vorbim despre muștar uscat (2 linguri), ulei vegetal (1 lingură) și oțet (1/2 lingură). Ingredientele specificate trebuie folosite pentru 10 litri de apă.
Tratamentul prealabil al prosoapelor ar trebui să dureze aproximativ 12 ore. Atât ar trebui să fie ținute în soluția pregătită.
Aceste obiecte nu trebuie puse niciodată în maşina de spălat vase: iată lista completă
A doua etapă a spălării constă în clătirea produselor. Prosoapele trebuie doar tratate cu apă. Mai mult, mai întâi, trebuie clătite în apă rece, iar apoi în apă fierbinte.
Toate impuritățile vor fi eliminate, iar un prosop galben și învechit se va transforma în unul alb ca zăpada, care va mirosi frumos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News