Există un remediu natural care ajută vederea, colonul şi ficatul.
Deși de-a lungul ne vieții încercăm să avem grijă de sănătatea noastră, la un moment dat, odată cu înaintarea în vârstă, tot încep să apară primele probleme. Primele organe care încep să dea semne de oboseală sunt ochii, ficatul și intestinul gros.
Înainte să apelăm la medicamente, dacă afecțiunile nu sunt foarte grave, putem încerca un remediu natural care se prepară foarte ușor. Nu este delicios, dar beneficiile sunt cu adevărat miraculoase. Ajută la curățarea grăsimilor din ficat, susține sănătatea colonului, sprijină circulația vasculară, are efect revigorant și ajută la combaterea stresului. Este vorba despre trei ingrediente cheie: ceapă, sfeclă roșie și zeamă de lămâie, scrie Realitatea.net.
Vei avea nevoie de: 2 cepe, 2-3 bucăți de sfeclă roșie, zeamă de la o lămâie, sare după gust și puțin ulei de măsline. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să cureți sfecla roșie de coajă. Fierbe-o în apă împreună cu un pic de sare. După fierbere trebuie să o tai în bucățele mici. Taie și ceapă mărunt, apoi amestec-o cu sfeclă. Adaugă în castron și puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie. Înainte de a o consuma, ține castronul la aer, neacoperit, timp de o ora.
Sfecla roșie are o serie de beneficii pentru sănătate, de aceea este recomandat consumul acesteia, scrie doc.ro. Acestea sunt pricipalele motive medicale pentru care ar trebui să mănânci sfeclă:
1. Consumul de sfeclă poate scădea riscul de cancer.
2. Sfecla poate curăța ficatul de toxine.
3. Consumul de sfeclă ameliorează tranzitul intestinal.
4. Sfecla poate contribui la reglarea colesterolului.
5. Sfecla contribuie la reglarea tensiunii arteriale
6. Sfecla are proprietăți antiinflamatoare.
Dacă nu ți-a plăcut remediul prezentat mai sus, avem și o altă rețetă delicioasă care te va face să adori sfecla. Ai nevoie doar de o sfeclă roșie, 2-3 căței de usturoi, un pune de miez de nucă și maioneză. Fierbe sfecla cu tot cu coajă, apoi curăț-o. După, dă sfecla prin răzătoare, pune-o într-un bol. Pisează cei 3 căței de usturoi și pune-i în același bol. Mărunțește miezul de nucă, amestecă-l cu celelalte ingrediente și adaugă un pic de maioneză. Este delicios.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu