Remediul simplu și natural care combate durerile de gât și răcelile

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @katemangostar
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @katemangostar

Acest amestec fermentat nu doar combate durerile de gât și răcelile, dar poate fi folosit chiar și ca dressing pentru salate.

Sezonul rece aduce cu sine schimbări bruște de temperatură și circulația virusurilor respiratorii peste tot. Amenințările sunt bine cunoscute și de aceea este bine să ai la îndemână câteva trucuri care te pot ajuta să previi, sau măcar să ușurezi, răcelile și durerile de gât. Tim Spector, epidemiolog și profesor la King's College din Londra, dezvăluie un remediu natural care nu este recomandat celor care nu iubesc usturoiul.

Spector este unul dintre numeroșii profesioniști care au găsit în rețelele sociale un canal ideal pentru a împărtăși informații într-un mod simplu. Și a reușit acest lucru, deoarece acest medic britanic are 670.000 de urmăritori pe profilul său de Instagram. Publică despre preocupările obișnuite ale oamenilor legate de sănătatea lor, punând un accent deosebit pe alimentație.

Alimentația este una dintre cheile unui sistem imunitar sănătos. De aceea, doctorul Spector propune un remediu natural, simplu și ieftin, cu două alimente a căror combinație poate părea surprinzătoare, dar care are tot sensul, gândindu-ne la nutrienții pe care fiecare dintre ele îi aduce și la potențialul lor antibacterian: usturoiul și mierea.

2. Sursa foto... (usturoi-miere_55498500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pixel-shot.com

Potențialul usturoiului

În videoclip, Spector arată cum introduce mai mulți căței de usturoi (nu specifică numărul exact) într-un borcan mediu cu miere. Un "remediu fermentat", așa cum îl numește el, care se obține după ce se amestecă puțin borcanul și se lasă amestecul să stea la odihnă timp de cel puțin o săptămână. Despre acest proces, el clarifică: borcanul trebuie să fie într-un loc întunecat, trebuie răsturnat în fiecare zi pentru ca usturoiul să fie complet scufundat și deschis la fiecare două zile pentru a lăsa aerul să iasă.

În postare, epidemiologul explică faptul că usturoiul "este plin de fibră de inulină prebiotică pentru a sprijini sănătatea intestinală și se crede că are proprietăți antimicrobiene și antivirale care pot ajuta la combaterea gripei și răcelii". Astfel, el menționează studii clinice care au certificat proprietățile antibacteriene ale usturoiului și faptul că mierea "îmbunătățește gravitatea și frecvența" tusei la oameni.

Cum se consumă amestecul după ce a fermentat? Spector recomandă să ingerezi amestecul direct din borcan atunci când ai nasul înfundat sau suferi de dureri de gât, simptome care ar indica deja că virusul este prezent în organismul tău. Dar recomandările sale nu se opresc aici, deoarece sugerează să adaugi amestecul în salate sau să-l torni peste legumele coapte, potrivit 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel